Actie Zomertassen van Stichting Present

Momenteel zijn we drukdoende spullen te verzamelen voor tien zomertassen. Die gaan we namens ons als PGCS overhandigen aan evenzoveel gezinnen in Deventer. Het betreft gezinnen die weinig te besteden hebben en juist voor de kinderen is het fijn dat zij in de (lange) zomervakantie toch iets extra’s te doen krijgen.

Er zitten o.a. spelletjes in de tas, lego van een gemeentelid, knutselmateriaal, kleurboeken, pannenkoekmeel, en voor de ouders ook iets. Sponsors voorzagen de tassen al van een buitenspeelset én een ijsbon.

Maar we zoeken nog: een goede voetbal voor een gezin met vier grotere jongens. Daarbij nog een set voetbalgoaltjes zou helemaal top zijn. Verder kunnen we nog enkele stuks baby speelgoed gebruiken, alsmede gezelschapsspellen én ongeveer 8 paar zwemvlindertjes (!). We doen nl. ook nog toegangskaartjes voor het Borgeler Zwembad in de tassen en daar geldt: geen zwemdiploma = verplicht vlindertjes om.

Hebt u iets van genoemde artikelen en wilt u dat afstaan – en ziet het er nog (bijna) nieuw en fris uit – vanaf zondag a.s. t/m maandag 21 juni staat er een boodschappenkrat bij de folderkast in de hal van de kerk. We zoeken ook nog versterking voor het wegbrengen. Daarvoor maken we in overleg een afspraak met het gezin. Het is de bedoeling dat de gezinnen in de week van 5 juli de tas overhandigd wordt.
Wilt u reageren? Mail naar hgieteling@gmail.com.

Groet, diaconie PGCS