Afgelasting Ukrainereis

Door de problemen met het Coronavirus hebben we als groep moeten besluiten om deze reis, die eind april zou plaats gaan vinden, te annuleren. In enkele landen onderweg zijn we sowieso niet meer welkom en de zorginstellingen met i.h.a. kwetsbare bewoners sluiten begrijpelijk hun deuren. Natuurlijk deden de ontwikkelingen ook geen goed aan het enthousiasme van de deelnemers.

We hebben de reis bij reisorganisatie Effeweg nog op schappelijke manier kunnen afzeggen. De reis, met als doel het kindertehuis in Nagy Dobrony en de projecten bij de scholen die door onze jeugd zijn uitgevoerd, was al compleet voorbereid. De groep met 41 deelnemers kon overnachten in het kindertehuis.

Voor de heenreis stonden o.a. Wenen en Budapest op het programma, op de terugweg Krakau en Wroclaw. Er was, zo blijkt, flinke belangstelling voor de reis met zo’n 1/3 van de deelnemers van buiten de PGCS. Zo komt dus aan het uitgestippelde avontuur een voortijdig einde. Wie weet dat we in betere tijden deze mooie reis alsnog kunnen gaan maken.

Harm Klein