Afsluiting stageperiode

Vorige zomer heb ik mij aan u voorgesteld via “Kerkklanken”, toen ik met mijn stage-periode bij ds. Martine Nijveld in de Ichtuskerk, begon. Inmiddels hebt u afscheid genomen van Martine en is zij in Den Haag begonnen en inmiddels heb ik mijn stage afgerond. Onder deskundige begeleiding van Martine heb ik veel mee kunnen maken en veel kunnen doen in jullie gemeente. Een bijzonder mooie en leerzame ervaring was dat. Hierdoor heb ik de stage van het tweede jaar goed kunnen afsluiten op de opleiding voor Pastoraal Werker.

Graag wil ik de Kerkenraad bedanken voor de mogelijkheid die ik kreeg om deze stage in de Ichtuskerk te doen en voor de ruimte en de medewerking die ik kreeg om in heel veel activiteiten mee te doen of zelfstandig aan het werk te gaan.

Graag wil ik alle mensen bedanken die ik heb ontmoet, met wie ik een gesprek heb gehad, met wie ik samen aan de gespreksgroepen heb deelgenomen, met wie ik heb samengewerkt in de wijkteams en alle mensen met wie ik op de één of andere manier contact heb gehad, wat heeft bijgedragen aan deze mooie stage periode. Dank jullie wel voor de bereidheid om mij de kans te geven vragen te stellen en te leren.

Dank jullie wel voor het vertrouwen, de betrokkenheid, de openheid en het enthousiasme voor het samen aan het werk zijn om een huis te zijn waar je God kunt ontmoeten. Dank jullie wel dat ik mee mocht doen met deze zoektocht.

Ik wens jullie alle goeds en hopelijk ontmoet ik velen nog eens weer in de komende tijd.

Met vriendelijke groeten,
Ans Steunenberg-Aaftink, Pastoraal Werker in opleiding