Amnesty International

Goed Nieuws: De Schrijfmarathon van 10 december was een groot succes: In heel Nederland, ook in Deventer,  werden 64.834 brieven geschreven!  Dat is bijna drie keer zoveel als vorig jaar. Amnesty bedankt iedereen die deze prachtige actie steunde! De schrijfactie in december is voor:

  • China: De Oeigoerse Ablikim Abdiriyim zit een gevangenisstraf uit van 9 jaar. Hij is een “gewetensgevangene” en men maakt zich ernstig zorgen om zijn gezondheid.
  • Egypte: Hattem Ahmed Zaghloul (17 jaar! ) werd in april van dit jaar samen met 36 anderen ter dood veroordeeld voor de aanval op een politiebureau. De rechtszaak is oneerlijk verlopen, bovendien was hij volgens internationaal recht minderjarig.
  • Qatar: Een jaar geleden bracht Amnesty International een rapport uit over de uitbuiting van arbeidsmigranten in Qatar. Er is nauwelijks verbetering opgetreden in de werkomstandigheden van de arbeiders in de aanloop van het WK-voetbal 2022.

Vandaag kunt u weer meedoen aan de schrijfactie van Amnesty International door een kant en klare brief te kopen, die u ondertekent, adresseert en verstuurt in een envelop. U betaalt alleen een bijdrage van € 1 voor de postzegel.

Doet u weer mee? Schrijven helpt echt!
Vriendelijke groeten, de ZWO-commissie.