Basiscatechese

Wat is het leuk om met 7 super enthousiaste en geïnteresseerde kinderen te praten over de kerkdiensten, wat erin gebeurt en wie eraan meewerken. Dat gebeurde de afgelopen woensdagavonden tijdens de basiscatechese met Bente, Dianne, Nathalie, Mart, Emmy, Femke en Elin. Hoe ziet een kerkdienst eruit en wat is een liturgie? Hierover heeft dominee Henk Schuurman ons meer verteld. Met elkaar hebben we gesproken over bidden, wat is dat, waarover bidden we en hoe doen we dat dan?

Ook hebben we verschillende bijbels bekeken en met elkaar vergeleken. In een les samen met de ouders hebben we gepraat over dopen. Waarom ben je gedoopt, en hoe was dat toen. Er was een uitgebreide tentoonstelling van allerlei herinneringen aan de doopdiensten, met de prachtigste doopjurken. DiakenenAagje en Gerke hebben verteld en laten zien wat de diaconie doet, van het kiezen van goede doelen tot aan het werk van het situatieteam. De collectezakken waren natuurlijk wel bekend, maar het geheim van de geldtelmachine was toch wel nieuw en interessant!

Een van de hoogtepunten was een rondleiding van koster Jaap door de kerk. We zijn laag in de kelder geweest en hoog in de toren. En de kinderen hebben zelf de klok geluid, nog een hele kunst waar je wel kracht voor moet hebben. Kortom, we hebben 7 leuke avonden samen gehad. Nu even een stop in de december maand, maar in januari gaan Dorien Nauta en Jacqueline Cnossen met deze groep weer verder. Groeten van Margreet Tamminga en Jeannette de Haan