Bij de intrededienst van ds. Henk Schuurman.

Op 25 juni vierden we dat ds. Henk Schuurman als predikant aan onze gemeente werd verbonden.

Er waren veel gemeenteleden aanwezig maar ook veel gasten; familie en vrienden van Henk en Marry, leden van de Protestantse Gemeente Harderwijk en ook burgemeester Heidema was van de partij.

Als thema had ds. Schuurman gekozen voor ‘Hout moet’. Het lied ‘Holt veur op ’t vuur’ van Daniël Lohues, vormde de aftrap voor de preek. Hout heb je nodig om het vuur van het geloof brandend te houden. Dat moeten we samen doen. Als je merk dat het vuur dreigt te doven en je hebt geen brandhout bij de deur liggen, moet je het bos in. Dan moet je op zoek naar nieuw brandhout, nieuwe brandstof om de vlam van het geloof brandend te houden.

Het was een mooie, feestelijke dienst die zich voltrok in een sfeer die ik zo typerend vind voor onze gemeente. De sfeer die ik in mijn welkomstpraatje voor Henk Schuurman benoemde als ‘eigen-aardig’.  Eigenaardig is een woord dat eigenlijk bestaat uit twee woorden; eigen en aardig. Eigen staat dan voor ieders eigenheid, wie we zijn, onze levensgeschiedenis, ons temperament, onze overtuigingen en onze twijfels. Aardig is aardig, vriendelijk, begripvol en respectvol met elkaar omgaan, met oog voor ieders eigenheid, voor ieders eigen verhaal en geloofsbeleving.

Eigen-aardig, zo willen we zijn, zo willen we met elkaar omgaan, zo komt ieder van ons in deze veelkleurige gemeente goed tot zijn of haar recht.

 

Ik heb zo de indruk dat ds. Henk Schuurman en zijn vrouw Marry goed gaan passen in onze eigen-aardige gemeente. Ze hebben zich in ieder geval heel welkom gevoeld in de intrededienst en in de bijeenkomst erna. Wat heeft de welkomstcommissie zich uitgesloofd om er wat moois van te maken. Heel veel lekkere hapjes in alle soorten en maten. Heerlijk was het. Er waren warme woorden voor Henk en Marry, ze kregen een mooi cadeau van de liturgische bloemschikgroep. Marry schreef op facebook over de dienst: Geweldig zoveel liefde en onderlinge verbondenheid, ook tussen Harderwijk en Colmschate. Samen het vuur brandend houden. Hout Moet!

We wensen Henk en Marry Schuurman een hele goede tijd in ons midden, en Gods zegen.

Jan Hulzebosch

Voorzitter kerkenraad