Blijft u op de hoogte?

Communicatiemiddelen van onze kerkgemeente Blijft u op de hoogte?

Als kerkgemeente communiceren we met kerkleden en niet-kerkleden via verschillende wegen. Het aloude ‘kerkblad’ heeft aanvulling gekregen met een website, Facebook, Speakapp, de zondagsbrief en een e-mail nieuwsbrief (PGCS Actueel). De vormgeving is herkenbaar, zodat de kijker/lezer zich direct thuis voelt. Maak kennis met die media.

Kerkklanken

Het kerkbladverschijnt al weer enige tijd in een vernieuwde vorm onder een nieuwe naam: Kerkklanken. In een nieuw jasje. Bewust is gekozen voor een leesbaar A4 formaat met een full color omslag. In het blad vindt u ook betaalde advertenties. Met de opbrengsten dekken we een gedeelte van de drukkosten. Samen met de abonnementskosten moeten de uitgaven voor dit blad kostendekkend worden gemaakt. Foto’s zijn altijd welkom via nieuws@pgcs.nl

PGCS op internet

De website www.pgcs.nl biedt een overzicht van onze gemeente zodat ook buitenstaanders zich vlot kunnen oriënteren. De site is gevuld met informatie (agenda en actualiteiten) uit o.a. de laatste kerkbladen. Daarnaast is het aangevuld met bijvoorbeeld Bouwstenen. De redactie hoopt vanzelfsprekend ook op input van leden van de kerk en van raden, commissies en werkgroepen. Die kunnen kopij met beeldmateriaal leveren. Een actuele website onderhouden doen we immers met elkaar!

PGCS Actueel

Om op de hoogte te blijven van het nieuws binnen PGCS is voor geïnteresseerden een e-mailnieuwsbrief ontwikkeld die de naam PGCS Actueel heeft. Abonnees ontvangen deze nieuwsbrief in de mailbox en worden met korte berichten geïnformeerd over het laatste nieuws over PGCS. Vanaf elk onderwerp in de nieuwsbrief kunt u doorklikken naar de website waar meer informatie over het artikel te vinden is. PGCS Actueel wordt 1x per 2 weken verstuurd.

Speakap voor PGCS

Speakap is software die vergelijkbaar is met FaceBook, maar dan zonder advertenties en andere flauwekul. Wat nog belangrijker is: de informatie die wordt uitgewisseld is afgeschermd voor de buitenwereld en de gegevens zijn en blijven eigendom van PGCS.
Wat biedt Speakap

1. Een overzicht van andere gemeenteleden die ook lid zijn van de PGCS en die ook met Speakap aan de slag gaan, compleet met een foto. Makkelijk om te weten welk gezicht bij die naam van die vrijwilliger hoort of om na te zoeken hoe die leuke jonge vrouw vanochtend in de kerk ook al weer heet, want ze zei haar naam zo zachtjes.

2. Per gemeentelid de contactgegevens en bij de vrijwilligers ook hun functies. Wel zo handig als u een vraag hebt aan een diaken of een regioouderling of een organist.

3. Snel berichtjes sturen naar een gemeentelid. U hoeft het emailadres niet meer op te vragen, te onthouden (of nauwkeurig over te typen). Bent u eenmaal ingelogd in Speakap, dan kunt u op iemands foto klikken of iemands naam intypen en direct een berichtje te sturen. Bijvoorbeeld met een foto of een andere bijlage.

4. En nieuwsberichten van de PGCS ontvangen op uw computer of uw tablet, zoals een iPad, of uw mobiele telefoon (als daar apps op kunnen). U kunt zelf kiezen waar u die berichten op wilt ontvangen.
Speakap werkt met een overzichtelijke tijdlijn, zoals u van bekende sociale netwerken gewend bent. Uw tijdlijn is persoonlijk en wordt samengesteld door de groepen waar u in zit en de mensen die u volgt. Zo bent u altijd op de hoogte van alles wat er binnen uw organisatie gebeurt en wat voor u relevant is. Met Speakap bent u altijd op de hoogte. Relevante informatie verschijnt op gepaste momenten op uw pc, tablet of smartphone. Documenten, nieuws of roosters: u vindt het allemaal terug in Speakap. Informatie is op één plek te vinden, gemakkelijk doorzoekbaar en vanaf ieder plek toegankelijk.
Wilt u zich aanmelden? Stuur uw email naar speakap@pgcs.nl met vermelding van uw naam. U krijgt dan zo spoedig mogelijk een uitnodiging per email.