Vers en echt eten, van een boer uit de buurt, wie wil dat nou niet? Estella Franssen van De Ulebelt en Anouk Stokhof van Alles zelf maken hebben een initiatief opgezet om voedselcoöperaties te helpen starten in Salland. Een voedselcoöperatie is een afspraak met een groepje mensen, om samen in te kopen bij een lokale boer. Distributie en logistiek houd je in eigen hand en regel je onderling. Dat hoeft niet ingewikkelder te zijn dan af en toe een ritje naar Lettele voor een achterbak vol verse piepers, die vervolgens vanuit iemands garage worden uitgedeeld aan iedereen die besteld heeft. Heerlijk eten, voor de laagst mogelijke prijs en toch een eerlijk inkomen voor de boer! Deze avond praten we over de praktische kant van het opzetten van een voedselcoöperatie: welke afspraken maak je met elkaar, hoe kun je beginnen, en wat is er eigenlijk te koop in onze regio, buiten de supermarkten om? En hoe smaakt dat? We gaan zeker ook proeven!

Wanneer? Woensdag 25 mei, inloop 19.45 uur Start 20.00 uur.Einde 22.00 uur

Waar: Ichtuskerk, Colmschate

Entree: € 1,-, opgeven van tevoren via www.alleszelfmaken.nl/ichtuskerk-mei

Vragen? Neem contact op met Estella Franssen van de Ulebelt, via e.franssen@ulebelt.nl

Namens de werkgroep duurzaamheid.

Jan Vroonland