Bouwstenen

bouwstenenBij het verschijnen van deze Kerkklanken liggen de eerste Bouwstenen van dit seizoen al weer achter ons. Een verslag van ‘Franciscaans bouwen’ en ‘Dichter bij muziek’ met Hans Bouma kunt u lezen op de website. De eerstvolgende Bouwstenen zijn de gespreksgroepen van onze predikanten. Ds. Martine Nijveld organiseert de avondbouwstenen ‘Te gast bij …’ en de ochtendkring ‘Wat blijft? God na de kaalslag’, en ds. Walter Meijles presenteert de bouwsteen ‘Opvoeden & Geloof, voor ouders met kinderen tot 12 jaar’. Van deze bouwstenen kunt u in het bouwstenenboekje meer lezen.

Bijzonder vinden wij de bouwsteen ‘Workshop Bouwen aan het huis van de toekomst’ op maandag 10 november. Dit past geheel in ons thema Huis. We gaan op deze avond zelf ons beeld maken van het huis van de kerk. Dat kan een maquette zijn, of een collage, of een model, of ….. Allerlei materialen zullen aanwezig zijn: papier, houtjes, latjes, lego, karton, glossies, krijt, plaksel en zo meer. De commissie V&T zorgt voor voldoende materiaal. De avond begint al om 18.45 uur met de kinderen van de Basiscatechese. Zij zullen om 19.45 uur hun huizen presenteren. Na een korte uitleg over de letter beth kunnen de volwassenen om 20.00 uur aan de slag. Aan het einde van de avond hebben we hopelijk een zaal vol droomhuizen en willen we onze verhalen daarover vertellen.

De begeleiding ligt bij A3 Groeneveld, die als binnenhuisarchitect heeft gewerkt, en bij ds. Martine Nijveld. U kunt gewoon binnen komen lopen, maar weet u vooraf al dat u wilt komen, dan is het wel prettig voor ons als u zich wilt opgeven op bouwstenen @ pgcs.nl of bij één van de commissieleden (de contactgegevens staan in het bouwstenenboekje).