Concert “BACH!” met saxofoonkwartet Quatre Femmesen het Deventer Vocaal Ensemble

Bach met saxofoons? Hoe klinkt dat? In de tijd van Bach was de saxofoon immers nog niet uitvonden? Het Deventer Vocaal Ensemble en het saxofoonkwartet “Quatre Femmes” laten het u graag horen! Op 23 september geven ze daarom in de Nicolaaskerk in Schalkhaar een concert, onder leiding van dirigent Elske te Lindert. In dit concert zullen een aantal bekende werken van Bach uitgevoerd worden, waaronder de prachtige motetten “Jesu, meine Freude” en “Komm Jesu, komm”. Dit laatste motet is door Bach geschreven voor twee koren, maar in dit concert zal een van de koren vervangen worden door de vier saxofoons. De menselijke stemmen en die van de saxofoons zullen in elkaar overlopen. De koraalmelodie “Jesu, meine Freude” hoort u ook terug in de saxofoonbegeleiding in het motet “Halt, was du hast” van Johann Michael Bach (Bachs neef en schoonvader). Voor het motet “O Jesu Christ, mein’s Lebens Licht”, ook uitvaartmuziek, gebruikte Bach alleen draagbare blaasinstrumenten. Vermoedelijk om buiten te kunnen spelen tijdens de gang naar de begraafplaats. De vier saxofoons begeleiden het koor in twee coupletten van dit ontroerende, sobere motet. Ook zullen enkele instrumentale werken te horen zijn. De musici hopen dat u de combinatie van Bach met saxofoons ook geslaagd vindt, en horen graag na afloop van het concert wat u ervan vond! Het Deventer Vocaal Ensemble legt het repertoire van Bach vaak op de lessenaar. Jaarlijks is het koor in de paasweek te horen bij de Matthäus Passion in de Bergkerk.Afgelopen mei werkte het Deventer Vocaal Ensemble samen met het Orkest van het Oosten in de Hemelvaartscantate. Maarten Koningsberger, bariton en zangdocent, verbonden aan hetAmsterdams conservatorium, heeft het Deventer Vocaal Ensemble gecoacht tijdens een koorworkshop als voorbereiding op dit Bachprogramma.

Kaarten à €12,50 zijn vanaf 1 september te koop via www.deventervocaalensemble.nl en bij boekhandel Praamstra, Keizerstraat 2 in Deventer.

Vrienden van het Deventer Vocaal Ensemble kunnen een week eerder en tegen een gereduceerd tarief van €10,00 kaarten kopen via de website.