Corona update per 21-11

Naar aanleiding van de persconferentie van 12 november heeft de kerkenraad besloten de volgende coronamaatregelen toe te passen in de kerk.

Kerkdiensten

Bij kerkdiensten vindt geen coronacheck plaats. Bij verplaatsingen dragen we een mondkapje. Dus bij het binnenkomen en verlaten van de kerk gaat het mondkapje op. De koffie drinken we in zaal 2 en in de kerk, waarbij we aan een tafel zitten. Dus geen koffie afhalen aan het buffet. De koffie wordt geserveerd aan tafel. We zitten op anderhalve meter afstand, behalve mensen uit eenzelfde huishouden. Op deze manier blijft het aantal bezoekers, exclusief de mensen die een actieve rol hebben, 60. We zingen ingetogen en van elk lied nog maar 1 couplet, tenzij de tekst vraagt om een tweede couplet.

Verder gelden alle algemene maatregelen zoals:

  • Bij klachten van jezelf of een gezinslid kom je niet naar de kerk
  • Vooraf handen ontsmetten
  • Geen handen geven
  • Goed ventileren
  • Toezicht op de placering in de kerk
  • Bij verplaatsingen anderhalve meter afstand houden

De diensten zijn ook te volgen via www.kerkdienstgemist.nl

Andere activiteiten in de kerk

Bij andere activiteiten dan kerkdiensten volgen we de bepalingen van de rijksoverheid. Daarom is tot nader order een QR check verplicht. Dat geldt zowel voor huurders als voor onze eigen activiteiten. De check dient uitgevoerd te worden door de organisator van de bijeenkomst. Een corona check scanner is eenvoudig te downloaden op je smartphone. Hoewel bij toepassing van de coronacheck de anderhalve meter grens niet meer geldt, raden we toch aan voldoende afstand van elkaar te houden, zeker als er gezongen wordt. We moeten er namelijk rekening mee houden dat de bescherming van de vaccinaties zachtjes terugloopt.

De maatregelen gaan in op zondag 21 november. Op die zondag vieren we het avondmaal zittend. De cantorij zingt die dag een beperkt repertoire.