Corona

Van de Kerkenraad

Vanwege de aangescherpte coronamaatregelen zijn we weer teruggegaan naar alleen digitale diensten op zondag. Ook zijn de bijeenkomsten in de kerk geannuleerd. Denk daarbij aan vergaderingen en bouwstenen. Dit alles tot 1 januari 2021. Die datum is gekozen om voor een langere periode duidelijkheid te scheppen. Dat neemt niet weg dat als het eerder verantwoord is om de teugels te laten vieren, we dat zeker zullen doen. Ook gaan we bekijken hoe we onder deze omstandigheden omgaan met de adventstijd en de viering van kerst.

In de vorige Kerkklanken heb ik al melding gemaakt van de gemeenteavond op 11 november. U begrijpt wel dat die ook niet doorgaat. Voor de corona actualiteiten raad ik u aan om op Speakap te kijken en de Zondagsbrief (zie hieronder) te lezen. Kerkklanken is op dit punt minder actueel door de lagere verschijningsfrequentie.

De Zondagsbrief wordt elke zaterdag gemaakt. Hij is zowel digitaal als op papier beschikbaar. Omdat wij een groene kerk zijn streven we ernaar dat iedereen die digitale mogelijkheden heeft, niet de papieren versie gebruikt. De digitale Zondagsbrief verschijnt zaterdags op Speakap. Daar kunt u hem dus lezen. Wilt u hem wekelijks in uw eigen mailbox ontvangen, stuur dan een verzoek naar zondagsbrief@pgcs.nl Wilt u zelf een bericht plaatsen op de Zondagsbrief, stuur dat dan uiterlijk om 19.00 uur de vrijdag ervoor naar zondagsbrief@pgcs.nl .

Er liggen op zondag een paar papieren exemplaren in de kerk als er diensten zijn die toegankelijk zijn voor bezoekers. Die zijn dus bestemd voor mensen zonder digitale mogelijkheden. Er worden zondagsbrieven samen met de geprinte orde van dienst bezorgd bij mensen die de dienst niet kunnen bijwonen en ook de digitale dienst niet kunnen volgen. De verspreiding hiervan is georganiseerd door het Team Pastoraat. Wilt u hier gebruik van maken of zich er juist voor afmelden, doe dat dan via 0570­784857. Nu wel duidelijk is dat we nog lang met corona opgescheept zitten, hebben we in de kerkenraad gebrainstormd over activiteiten die we kunnen gaan doen om de kerkelijke activiteiten weer wat leven in te blazen. Dat zijn soms maar kleine dingetjes, waarmee je toch weer mensen met elkaar in contact brengt. Op dit moment gaan we kijken wie welke ideeën gaat uitwerken. Er zitten ook genoeg ideeën tussen waarbij je echt niet op een kerkenraad hoeft te wachten om ze uit te voeren. Ik doe u er een paar aan de hand:

• Met elkaar eten (wel coronaproof)

• Samen gaan wandelen (max vier personen)

• Na de kerkdienst 2 mensen bellen

• Iemand een kaartje sturen

• Samen met anderen de digidienst bekijken (max 3 gasten)

• Uw eigen bedachte idee

B. Wernsen