CUC Zomerreis 2017

Op 22 juli 2017, vertrokken we vijfentwintig jongeren en tien volwassenen naar Nagydobron in Oekraïne. Het was allemaal een beetje nieuw, een nieuwe route, een grotere groep dan we de afgelopen jaren gewend waren en het organiseren van activiteiten voor de meiden in het weeshuis. Maar wat heeft het fantastisch goed uitgepakt. Weinig tot geen file gehad, een groep die na een dag reizen al hecht was en meiden uit het weeshuis die zeiden dat het voelde alsof ze op vakantie waren ( dit gaan zij immers nooit). Hoe fantastisch is dat. Maar natuurlijk hebben we ook weer bergen werk verzet met prachtige eindresultaten.

Zoals u misschien wel heeft meegekregen, hebben we voor de zomerreis een 10tjes actie gehouden en bh’s ingezameld. Met het opgehaalde geld van de 10tjes actie, hebben we pyjama’s gekocht voor de gehandicapte meisjes en vrouwen in het weeshuis van Jack in Hongarije. Daarnaast hebben we 2 pallets incontinentie materiaal, ondergoed en bh’s geschonken. Wat was dit mooi. De meisjes en vrouwen waren allemaal enorm blij met het krijgen van hun eigen pyjama.

In Oekraïne zelf hebben we ook niet met de handen in zakken gezeten. Er is weer veel werk verzet. In Barkaszo is gymzaalvloer belijnt, gordijnrails opgehangen voor de geluiddempende gordijnen en klimrekken opgehangen. In de keuken van Barkaszo is een nieuwe waterleiding aangelegd. Na een paar kleine tegenslagen, is het ons loodgieter team gelukt!

In Kiscejoc is ook hard gewerkt. Vele led en TL- lampen, kranen, wasbakken en wc-brillen zijn vervangen.

Maar op de thuisbasis in Nagydobron is ook zeker niet stil gezeten. Ook hier is  sanitair vervangen, alle bekleding van de stoelen uit de eetzaal van de meiden zijn grondig gereinigd. Ook hebben we dit jaar iedere dag een activiteiten middag verzorgd voor de meiden van het weeshuis. We hebben activiteiten gedaan zoals: strijkkralen, buttons maken, een vlaggenlijn maken, knutselen (met de gesponsorde pakketjes van Totum) en een oud- Hollandse spelletjes middag.

Maar naast al dit harde werken is er natuurlijk ook tijd voor leuke dingen. Zo zijn we met een gezelschap van 70 man op excursie geweest naar Burcht in Munkács geweest, geluncht op een prachtige locatie, waarvoor we eerst een rivier hebben moeten oversteken (lopend, want er was geen brug). Dus werden eerst alle etenswaren en benodigdheden doorgegeven via een lange ketting van ons. Ook hebben we weer onze jaarlijkse voetbalwedstrijd gespeeld. Onze dames hebben met 5-1 gewonnen! De heren hadden wat minder geluk. We hebben een disco en een bonte avond gehouden, samen met de meiden van het weeshuis. Tot slot hebben we nog een kerkdienst bijgewoond in de kerk van Nagydobrony.

Dus we hebben weer een gevarieerde week gehad met zijn allen! Een reis waar het motto Jeugd voor Jeugd van alle kanten tot zijn recht is gekomen en waarin we het goed en fijn hebben gehad met zijn allen dankzij de inzet van onze reisleiding: Alja, David, Jaap, Edwin, Paul, Marijke, Wouter, Roelof, Timo en Carel. En onze jongeren: Arthur, Emma, Erik, Ingrid, Iris, Jasmijn, Jo-Ann, Job, Joey, Jona, Joshua, Kim, Laura, Louis, Manon, Manuela, Noah, Sam, Sandra, Stephan, Stijn, Teun, Vera, Willemijn en Ytsen.