Dankdag

Zondag 9 november is het weer Dankdag voor Gewas en Arbeid. Ook dit jaar willen we in de aanloop naar deze dag graag stilstaan bij de armoede hier in Deventer die bij de Voedselbank zichtbaar wordt.

Voedselbank Deventer verstrekt iedere 2 weken een voedselpakket aan ruim 360 gezinnen hier in Deventer, en aan nog eens 60 gezinnen voor de regio Raalte.

Binnenkort zal de Voedselbank overschakelen op een wekelijkse uitgifte in plaats van iedere 2 weken. Dit betekent dat er per saldo meer voedsel zal worden uitgedeeld aan de mensen die uit bittere noodzaak een beroep moeten doen op de Voedselbank. Nog even ter herinnering: een gezin met 2 kinderen kan een beroep doen op de Voedselbank als zij maximaal 340 Euro leefgeld per maand te besteden hebben. Dus maximaal 340 Euro om alle eten, kleren, sport, kadootjes enzovoort van te kunnen betalen. De wekelijkse uitgifte is voor de klanten van de Voedselbank dan ook een “goede” ontwikkeling, voor de Voedselbank betekent dit wel dat er een grotere druk op de voedselverwerving komt te liggen.

Daarom willen wij als Ichtus kerk van 26 Oktober t/m 9 November voedsel inzamelen voor de Voedselbank. De kinderen Bram Brood en Hinke Huis roepen u op om hun droom in vervulling te laten gaan: zij willen net als in de Voice of Holland graag een echte “battle” houden, maar dan op hun bord. Een battle, een echte slag, namelijk een “Hagel-slag”! Doe mee en neem zoveel mogelijk pakken hagelslag (wit/bruin/vruchten), vlokken, schuddebuikjes etc mee naar de kerk .Als dit Fairtrade producten zouden kunnen zijn is het helemaal mooi, maar hier geldt vooral: veel is belangrijker. Vanzelfsprekend zijn alle lang houdbare (Fairtrade) producten meer dan welkom, maar de Voedselbank zou graag voor deze actie het accent willen leggen op dit soort lang houdbaar broodbeleg.

Vorig jaar hebben we als PGCS (inclusief het goede inzamelingswerk in Schalkhaar) ruim 5 volle winkelwagens ingezameld. Een fantastisch mooi resultaat! Doet u mee om dit aantal te evenaren?

Namens de Diaconie en Voedselbank Deventer e.o. alvast bedankt voor uw/jullie hulp en inzet.

Hartelijke groet, Arjan Kleinjan aj.kleinjan@voedselbankdeventer.nl