De kracht van de verbeelding…

De kracht van de verbeelding…

hebben we nodig om het proces van de vrede vol te houden. We hebben de neiging om overal de dreiging van oorlog en de bedreiging van onze vrede en welvaart aan te geven. Een tegenreactie is de positieve benadering: elkaar vertellen hoe goed we het hebben. Beide zijn realiteit, en dat vraagt om een beweging daarboven of daaronder: de verbeelding, de fantasie, het aanhaken bij wat nog niet is, maar wat wel leeft in onze gedachten.

In de Vredesweek (17 – 24 september) zijn er verschillende activiteiten om onze verbeelding te prikkelen. We noemen de vieringen op die zondagen, de stilte kring, de lezingen. Ook de voorstelling van Peter Vermaat over het leven van Franciscus van Assisië is zo’n prikkel. Zowel door de manier waarop hij vertelt en speelt, als door de inhoud, de manier waarop Francesco in dienst van God wil zijn, vredebrenger wil worden.  Franciscus van Assisi (1181 – 1226) is voor velen een bekende naam. Maar wat dreef hem? In een twee uur durende voorstelling (met pauze) brengt Peter Vermaat zijn verhaal tot leven. Francesco leefde in de middeleeuwen, een wonderlijke wereld, met zijn stedenoorlogen en kruistochten, zijn strijd tussen paus en keizer. Hij was een dromer van ridder-idealen en van Vrouwe Armoede. Een idealist die vrede wilde brengen in het bezette Jeruzalem. Dank zij zijn persoonlijkheid wist hij door te dringen tot de Sultan. Was hij een dwaas, een revolutionair, of niets van dat al…? Zoveel mogelijk trouw aan de historie vertelt Peter Vermaat over Francesco, een door en door middeleeuws mens die ons zowel fascineert als afschrikt.

Peter Vermaat is dichter-verteller, poppenspeler-theatermaker. In deze voorstelling visualiseert hij zijn verhaal met karakteristieke poppen en objecten. Zie ook: www.petervermaat.nl

De Raad van Kerken  van Deventer en omstreken nodigt u graag uit:

Waar:   Titus Brandsma Huis (achter station Deventer-Colmschate) Colmschate

Wanneer: Donderdag 21 september 2017 om 20.00 uur

Voor wie: Voorstelling voor volwassenen

Prijs:        €5.-  incl koffie/thee