Diaconie Actie Kerstengel 2018

Stichting Present Deventer organiseert ook in 2018 de actie Kerstengel. Actie Kerstengel draagt bij aan het omzien naar elkaar. Het biedt je als kerk – en daarmee de kerkleden­ de mogelijkheid heel concreet iets voor een ander te doen in de periode voor kerst.

Hoe werkt het? Present werkt normaal via groepen vrijwilligers die zich inzetten voor een ander.Als Kerstengel ben je vaak als individu Present (of als gezin). Een Kerstengel wordt (door Present) gekoppeld aan iemand die wat extra aandacht goed kan gebruiken. Een Kerstengel kan aandacht geven in de vorm van bijvoorbeeld het sturen van een kaartje, het afgeven van iets lekkers, een bloemetje of een tekening, het brengen van een bezoekje; wat de engel zelf ook maar bedenkt.

Insteek is om dat tijdens de adventsperiode ongeveer elke week een keer te doen (in totaal 3 a 4 keer). Let op: het gaat om het gebaar, niet de hoeveelheid en zeker niet om geld. De adventstijd start dit jaar op zondag 2 december en duurt tot en met maandag 24 december.

Voor wie? Iedereen kan een begunstigde aanmelden. Iemand die even wat extra aandacht van de Kerstengel kan gebruiken; ouderen, jongeren en kinderen, zieken en gezonden, stille peinzers en drukke baasjes, verdrietige en opgewekte types. In de kerk zitten misschien ook mensen die een Kerstengel kunnen waarderen. Denk er maar vast over na…

Medio oktober zullen wij (Present) verdere informatie via onze website ter beschikking stellen.

Stichting Present/actie Kerstengel