Gastgezinnen gezocht voor Meet & Eat

Omdat samen eten verbindt.

Via de media worden we regelmatig geconfronteerd met de onveilige situatie in delen van de wereld. Vanuit een onveilige, uitzichtloze situatie komen vluchtelingen ook ons land binnen, in de hoop een bestaan op te kunnen bouwen in een veilige omgeving.

Vluchtelingen willen heel vaak graag inburgeren, nieuwe mensen ontmoeten en deelnemen aan de samenleving. Maar voor hen is dit niet zo vanzelfsprekend. Stichting Present Deventer organiseert daarom opnieuw een Meet & Eat avond, in samenwerking met het COA-AZC Schalkhaar. Deze staat gepland op vrijdagavond 3 april.

Tijdens een Meet & Eat avond ontvang je als gastgezin twee (of meer) vluchtelingen aan tafel en ga je samen eten. Samen eten is zo’n mooie manier om elkaar te ontmoeten, culturen te proeven, wat Nederlandse taal te leren en te integreren. Waardevol, zowel voor het gastgezin als voor de gasten. In een evaluatie van een vorige Meet & Eat werd dat mooi omschreven:

“Binnenkort gaan we ons weer aanmelden voor een Meet & Eat avond. Voor ons, en zeker voor onze kinderen, goed om met vluchtelingen in contact te komen en te ervaren dat dit (natuurlijk) hele normale en aardige mensen zijn. En voor de gasten is het een avondje eens wat anders, hetgeen ze heel erg goed kunnen gebruiken….”

Vind je het leuk om op deze manier iets voor vluchtelingen te betekenen? Dan zijn we op zoek naar jou! Aanmelden als gastgezin kan via https://stichtingpresent.nl/deventer/gastgezin/.

Je kunt zelf aangeven voor hoeveel mensen er plaats is aan tafel. Informatie over tijdstippen en waar je je gasten kunt ophalen, staat op deze website.

Wacht niet te lang, meld je aan vóór 25 maart!

Met vriendelijke groet,

Jitty Wiggers
Coördinator Projecten Stichting Present Deventer
Postadres: Postbus 640 | 7400 AP | Deventer | (06) 280 200 77
Bezoekadres: Lange Zandstraat 13 | 7412 CD | Deventer