Gastvrij Wesepe

Dat is het thema van de oecumenische dienst op de zondagochtend 14 augustus om 11 uur tijdens de Zomerfeesten in Wesepe. De Sallandse gastvrijheid is een begrip in de regio. We zijn er trots op en terecht. Maar het bijna dagelijkse nieuws over vluchtelingen maakt duidelijk dat gastvrijheid niet altijd en overal even vanzelfsprekend is.

Hoe gastvrij zijn wij in Wesepe ? Wat hebben we gedaan en wat doen we nu zoal als gemeenschap ? Hoe passen de jonge Sallanders, die ten tijde van de kermis in Oeganda zitten, in het plaatje ? We gaan een live verbinding met ze leggen om het aan ze te vragen. Verder zal er een actueel vrijheidsverhaal verteld worden, een bijdrage van noem het maar een ervaringsdeskundige. De organisatie broedt nog op meer, hou daarvoor de website wesepe.nl in de gaten. Godelieve Pieper en jeugdwerker Jantine Groenewold gaan voor in deze dienst. Zij worden bijgestaan door het gelegenheidskoor afkomstig uit Heeten en Wesepe. Zij zetten hun beste beentje voor en speciaal voor deze gelegenheid wordt weer een nieuw lied ingestudeerd. Dat alles vindt plaats onder de enthousiaste leiding van dirigente Ank Zwijnenberg.
De dienst vindt plaats op zondagochtend 14 augustus in de feesttent aan de D. Kreikenlaan in Wesepe. De start is om 11 uur. Na afloop kan uitgebreid worden nagepraat tijdens het gezellige frühshoppen.