Geef de bijbel door

Stelt u zich eens voor. Het is een prachtige, zonovergoten zondag. U zit in de kerk. Het is vol, iedereen is er. De dominee staat op het punt de dienst te openen. En dan valt u iets vreemds op. Er ontbreekt iets.

Bijbels!

Er zijn nauwelijks bijbels. Wat een leeg gevoel geeft dat, in zo’n volle kerk. Zo gaat het er in veel kerken aan toe in Cuba. Frustrerend. Want er zijn goede Spaanse bijbelvertalingen en bijna iedereen kan lezen. Er ontbreekt ‘slechts’ één ding: christenen in Cuba mogen niet hun eigen bijbels drukken of kopen!

1 Miljoen bijbels

Samen met andere bijbelgenootschappen van de United Bible Societies werkt het Nederlands Bijbelgenootschap aan een ambitieus project. In de komende jaren is in Cuba behoefte aan maar liefst 1 miljoen bijbels. Want Cubanen kunnen bijna allemaal lezen. Maar ze kunnen zelf niet aan een bijbel komen. De hulp kan alleen maar uit het buitenland komen. U kunt helpen.

Doneer 4 bijbels voor € 20,-

Voor elke bijbel is € 5,- nodig. Dus voor € 20,- geeft u vier Cubaanse kinderen en volwassen de kans om de Bijbel te lezen, samen met anderen of voor zichzelf, op welk moment ze dan ook maar willen. Word NBG-lid.