Hart onder de riem agrarische sector

Elke dag is wel iets te horen over de boeren in de media. De ene keer gaat het over het boerenprotest, de andere keer omdat er een rapport is uitgekomen over de teruggang in biodiversiteit in de natuur en weer een andere keer omdat meer en meer jonge boeren besluiten te emigreren.

Het is onze ervaring, dat boeren graag meedenken met alle ontwikkelingen en bij willen dragen aan een gezonde en leefbare toekomst voor iedereen. We zien helaas ook, dat veel boeren en hun gezinnen in zwaar weer verkeren. Dat gaat ons, mensen van de werkgroep Landbouw en Kerken, aan het hart. We dragen iedereen, die zich inzet voor de schepping, voor de aarde waarop en waarin wij leven, een warm hart toe.

We kunnen dit niet aan iedereen persoonlijk laten weten, maar we willen met dit kleine, hopelijk hartverwarmende bericht, laten voelen dat we aandacht hebben voor de agrarische sector. Mocht iemand van u denken ‘graag zou ik toch eens mijn verhaal kwijt kunnen’, dan mag uw weten dat dat kan. De leden van de werkgroep, maar zeker ook ds. Trijnie Plattje en pastoraal werker Lonneke Gunnink staan hiervoor open.

Problemen zullen wij niet oplossen, maar we willen Gods Naam ‘Ik­zal­er­zijn’ eer aan doen. Misschien is er aan één van de vele keukentafels wel een stoel, waarop één van ons eens plaats kan nemen.

Werkgroep Landbouw en Kerken, waarvan ds. Plattje en pastoraal werker Gunnink deel uitmaken. (e­mailadressen: lonnekegunnink@hetnet.nl en trijnieplattje@hetnet.nl )