Help bij armoede, uitsluiting en crisis.

Steun DORCAS

Wat doet Dorcas
Dorcas investeert in duurzame verandering. Bij armoede, uitsluiting en crisis worden mogelijkheden gecreëerd voor mensen om tot bloei te komen. Zo probeert Dorcas Jezus Christus te volgen. Dorcas verkoopt een groot deel van de ingezamelde kleding in eigen kringloopwinkels. Kijk voor meer informatie op www.dorcas.nl.

Met de opbrengst hiervan ondersteunt Dorcas inkomensprojecten voor de minst bedeelden in Oost-Europa, Oost-Afrika en het Midden-Oosten. Jaarlijks worden ruim een miljoen mensen bereikt. Er zijn vestigingen in 14 landen. Hier investeert Dorcas in veerkrachtige gemeenschappen, waarin iedereen kan meedoen. Bij een ramp of crisis wordt noodhulp verleend en bijgedragen aan wederopbouw. Tegelijkertijd investeert men er in structurele oplossingen voor armoede en uitsluiting. Bij alles wat Dorcas doet staat daadkracht, integriteit en liefde centraal. 

Steun DORCAS door het inzamelen van kleding

De inzameling vind plaats bij de Ichtuskerk aan de Holterweg 106 (ingang parkeerplaats).
Je bent welkom om je kleding in te leveren op

  • Vrijdag 24 mei van 16.00 – 18.00 uur en
  • zaterdag 25 mei van 10.00 – 12.00 uur

Wat kun je inleveren
Alléén kleding en ander textiel. Het is belangrijk dat de kleding nog in goede staat is, zodat het een tweede leven kan krijgen via de Dorcaswinkels.

Wat kun je niet inleveren
Dekbedden, kussens, bedlinnen, kleine lappen stof, vloerbedekking, schoenen, koffers en dozen.

Hoe aanbieden
Graag de kleding a.u.b. in een vuilniszak of een boodschappentas (die weg mag) verpakken! Dat stapelt makkelijk in de rolcontainers bij het ophalen. Dus a.u.b. géén koffer!

Alvast hartelijk dank, namens de diaconieën van de Protestantse Gemeente Deventer (PGD) en de Protestantse Gemeente Colmschate Schalkhaar (PGCS).