Het Groote Festival Deventer

Het Groote maal

Het Groote Maal, Groote en Kleine wandeling, een ontbijt en een viering Elk ‘even’jaar wordt in Deventer rond Hemelvaartsdag het grote Groote Festival gehouden. Elk ‘oneven’jaar is er nu rond Hemelvaart een klein Groote Festival. Zo ook in 2015. Dat betekent dat iedereen op woensdagavond 13 mei om 18.00 uur welkom is in de Grote-of Lebuinuskerk in Deventer bij het zgn. Groote Maal. Teksten van Geert Groote en andere mannen en vrouwen uit zijn tijd vol prikkelende en verwonderlijk actuele wijsheid zullen tijdens dat Maal centraal staan.

Tijdens het samen eten en drinken onstaan zo de leukste ontmoetingen en gesprekken is onze ervaring. Wij hopen ook u aan tafel tijdens Het tweede Groote Maal te ontmoeten. Wij zorgen drinken en een boeiend programma. Musicus Kirstin Gramlich zal o.a. een lied uit de Moderne Devotie met alle gasten instuderen. Onze vraag is of u, als u komt wat te eten meeneemt voor plm. 2 a 3 personen, als bijdrage aan een koud buffet, bijvoorbeeld een kleine maaltijdsalade, een groentetaartje, wat belegde broodjes, wraps, wat hartige hapjes.. enz. enz.

Op donderdag 14 mei bent u om 8.15 uur hartelijk welkom in de Grote-of Lebuinuskerk (ingang onder de toren) om voor of na het dauwtrappen in de foyer uw zelf meegebrachte ontbijt te eten. Voor koffie en thee wordt gezorgd. Om plm. 9.00 uur start vanuit de Grote of Lebuinuskerk een korte wandeling met een gids langs een aantal plaatsen in het centrum waar de broeders en zusters van de Moderne Devotie hun sporen hebben achtergelaten. De wandeling eindigt om plm. 9.50 uur bij het Vogeleiland.

Om 10.00 uur Openluchtviering op het Vogeleiland , geleid door pastor Geurts ( Lebuinusparochie) en ds. Ingrid de Zwart ( Prot. Gem. Deventer).

Om plm. 11.15 uur; start vanaf Kleine Poot 7, achter de Groote Kerk of Lebuinus kerk de Geert Groote Wandeling; we lopen plm 16 km door een prachtig gebied een deel van het Geert Groote pad. In Olst stappen we aan het einde van de middag weer op de trein naar huis. Deelname gratis. Eigen lunchpakket meenemen. Wilt u meedoen? Let op: Het is fijn wanneer u zich voor 9 mei aanmeldt bij kerk.bureau@pkn-deventer t

O het Groote Maal op woensdagavond,

O het ontbijt op donderdagmorgen,

O de korte wandeling met gids op donderdagmorgen 9.00 uur

O de grote wandeling op donderdag 11.15 uur

Graag duidelijk vermelden : uw naam en tel.nr., met hoeveel personen u komt en aan welke activiteit u wilt deelnemen.

Een hartelijke groet van de organisatie van het Groote Festival 2015,

Fons Ypma, Nelleke Boonstra,Leo Geurts, Ingrid de Zwart