Informatie avond zomerreis CUC

Heb jij wat over voor je medemens?
Ben jij sociaal en tussen de 16 en 20 jaar oud? Wil jij je inzetten om de levensomstandigheden van jongeren in Oekraïne te verbeteren? Dan is de zomerreis van het CUC iets voor jou.

Wat is CUC?
CUC staat voor Colmschate Ukraine Contact en is een initiatief van de Protestantse Gemeente Colmschate/Schalkhaar. Vanuit het idee “jeugd voor jeugd” zetten jongeren uit Nederland zich in voor jongeren in Oekraïne. Dit wordt gedaan door het uitvoeren van een project in Oekraïne en door het voorbereiden van dit project in Nederland. Sinds 2003 zijn er diverse projecten en activiteiten met en voor leeftijdsgenoten in de Oekraïne gerealiseerd.

Wat biedt het CUC?
Je gaat ontdekken hoe de levensomstandigheden zijn in het westen van Oekraïne. Je gaat leren wat er nodig is om, met anderen samen een project te realiseren in een ander land. We gaan aan de slag met jullie ideeën en wensen om fondsen te werven. Je komt in contact met andere jongeren, niet alleen in Colmschate, maar ook in Oekraïne. Je gaat op reis met andere jongeren en volwassen begeleiders. CUC biedt je de kans om te ervaren dat jouw mening telt en werkelijk helpt bij het realiseren van het project.

De zomerreis is van zaterdag 4 juli tot en met dinsdag 14 juli 2020, direct aan het begin van de zomervakantie (regio Noord).

Wat verwachten we van jou?
Met andere jongeren samen een plan ontwikkelen om voldoende geld bij elkaar te brengen om het project voor 2020 te kunnen realiseren. Een actieve deelname in de voorbereiding en de uitvoering van de zomerreis. Delen met anderen (familie, vrienden, school enz.) wat er gebeurt bij het CUC. Niet alleen het resultaat tijdens de zomerreis, maar ook wat we met elkaar ondernemen om ons doel te bereiken.

Heb je interesse?
Ben je geïnteresseerd en wil je graag óf misschien mee met de zomerreis 2020? Kom dan met jouw ouder(s) naar de informatieavond op zondag 26 januari 2020, om 19.30 uur in de Ichtuskerk, Holterweg 108 in Colmschate. Laat even per mail weten dat we op je kunnen rekenen.

Wil je een indruk hebben van de zomereis 2019, kijk dan op: https://cuczomerreis.wordpress.com

Met vriendelijke groet namens het CUC,
Alja Wilson en Eduard Swankhuisen; cuc.secretaris@pgcs.nl