Inzameling van handwerkmaterialen voor de stichting Cubamigos op zondag 22 april.

 De stichting Cubamigos zet zich in om de lokale huiskerken op Cuba te helpen, dit doen we al bijna 20 jaar. Op het platteland van Cuba zijn vele kleine huiskerkjes. Het leven is hier eenvoudig en het inkomen erg laag. Een jaar geleden zijn we begonnen met het ondersteunen van een vrouwengroep in La Vigia. Door het geven van rollen katoen, haaknaalden, garens, een naaimachine en andere producten en door een microkrediet van 800 euro is deze groep van start gegaan.

Ruim 15 vrouwen dragen dit project en door de mooie handwerkproducten die ze nu maken hebben ze een goede aanvulling voor hun gezin. De handwerkproducten worden op de lokale toeristenmarkten aangeboden. Door dit succes zijn er onlangs nog twee vrouwengroepen ondersteund, in San Pedro en in Ramadero. Voor deze laatste twee groepen zijn we nog op zoek naar katoen, haaknaalden, tornmesjes en andere garens.

Uw hulp is van harte welkom.Twee keer per jaar is er een reis naar Cuba vanuit Deventer en kunnen we de ingezamelde spullen meenemen. U kunt na de dienst op 22 april de materialen inleveren.Het gaat om bollen katoen, haaknaalden en andere garens.

Inlichtingen bij Ingrid Heuzeveldt, ingridheuzeveldt@gmail.com