Kledinginzameling voor DORCAS 3 juni 2017

Op zaterdag 3 juni houden we samen met de diaconie van Protestantse Gemeente Deventer de kleding inzameling voor Dorcas. DORCAS is actief in Oost-Europa, het Midden-Oosten en Afrika en werkt bij voorkeur samen met locale partners. Kleding kunt u kwijt, mits het schoon en heel is. Kijkt u de kasten eens na. Er is vast wel iets bij wat u weg kunt geven voor deze actie.

Wanneer u ons kleding komt brengen zouden wij dit graag ontvangen in een gesloten plasticzak.

U kunt de kleding inleveren bij bij de Ichtuskerk tussen 10.00 en 12.00 uur.

Wilt u helpen bij de inzameling of meer informatie? Neem dan contact op met Aagje Papineau Salm (a.papineausalm@kpnmail.nl)

Informatie over Dorcas op www.dorcas.nl

Bestemming van de kleding

Jaarlijks gaat er veel kleding naar de allerarmsten in Oost-Europa en Afrika. Een deel van de kleding wordt verkocht. Met de opbrengst hiervan ondersteunt Dorcas inkomensprojecten in zowel Oost-Europa als Afrika. In die projecten krijgen mensen trainingen en opleidingen waarmee zij een eigen inkomen kunnen verdienen. De tweedehandskleding biedt hun dus een eersteklas toekomst!

De mensen die gesteund worden zijn mensen die zelf onvoldoende geld hebben om kleding in de winkel te kopen. De hulp gaat bijv. naar oude mensen die onmogelijk van hun pensioentje rond kunnen komen, gehandicapten, chronisch zieken – de kwetsbaren in de samenleving. Landen waarheen hulpgoederen verzonden zijn, zijn onder meer Moldavië, Oekraïne, Rusland, Wit-Rusland, Albanië, Zuid-Afrika, Lesotho, Kenia en Mozambique.