Kom op maandag 1 oktober op de Diaconale Markt in het Titus Brandsma Huis.

Aanvang 20.00 uur, maar de koffie is al een half uurtje eerder klaar.

De diaconale markt wordt georganiseerd door het Kruispunt Diaconaal Deventer. Het adres van het Titus Brandsma Huis is Titus Brandsmaplein 2 bij het NS station Colmschate.

De diaconieën en de caritas van de kerken in Deventer zetten zich in voor mensen die in nood zijn. Dat doen ze voor hun eigen leden, maar ook voor mensen die geen lid zijn van een kerk. Voor de grootste en acute financiële nood van mensen heeft het Kruispunt bij mogen dragen aan de oprichting van het Noodfonds.  Maar er is meer. Denk aan eten, kleding, aandacht, een verhuizing of een andere klus waarbij hulp nodig is.

Behalve de diaconieën en de caritas zijn er in Deventer ook veel andere organisaties die zich inzetten voor mensen die het wat minder getroffen hebben. Voor die mensen is het belangrijk dat al die hulpverlenende instanties elkaar kennen en van elkaar weten wat ze kunnen en niet kunnen.

De diaconale markt is daar de gelegenheid voor. Het Titus Brandsma Huis verandert op 1 oktober in een marktplein waar veel van die organisaties zich zullen presenten. Al snuffelend kunt u kennis maken (en zij met u) met:

Stichting Present Deventer               Voedselbank              Kledingbank

Stichting Leergeld                              De Ontmoeting          Meester Geertshuis

Bed, Bad en Broodopvang                 Leger des Heils           Stichting De Ontmoeting      

Stichting Gave                                    Stichting Vriendendiensten

 

Waarschijnlijk komen er nog een aantal organisaties bij.

We hopen op een grote opkomst. Als u nog vragen heeft kunt u contact opnemen met de secretaris van het Kruispunt (Wieger Wijchgel), telefoon 0570-656445 of een mailtje sturen naar kddeventer@gmail.com

Met hartelijke groet en tot 1 oktober,

Kruispunt Diaconaal Deventer

Wilt u deze informatie niet alleen binnen uw diaconie of caritas verspreiden maar ook onder uw kerkleden. Iedereen die zich betrokken voelt is welkom op de diaconale markt.