Komt dat zien: Movies that Matter nu ook in Deventer!

Deventer, januari 2021 – De indrukwekkende en spraakmakende films van Movies that Matter – on Tour zijn nu ook in Deventer te zien. Elke 4e maandagavond van de maand om 20:00 uur vertoont Mimik een film die betrekking heeft op mensenrechten.

Eén beeld zegt meer dan duizend woorden. Maar als beelden vergezeld gaan met woorden is het effect vaak het grootst. Daarom is film zo’n buitengewoon sterk medium. Daarom kan film wél door onverschilligheid of cynisme heen breken. Juist dít vermogen maakt film het middel bij uitstek om mensen te betrekken bij de strijd voor mensenrechten en een duurzame samenleving.

Als Corona het toelaat is de eerste film, op maandag 22 februari, Antigone. Hierna volgt, op maandag 22 maart, Moffie

Losjes gebaseerd op de Griekse tragedie van Sophocles vertelt Antigone het verhaal van Antigone, die samen met haar familie naar Canada vluchtte voor een beter leven, maar geconfronteerd wordt met onrecht.

Antigone’s nieuwe thuis in Montreal blijkt niet het thuis te zijn waarop ze hoopte. Als tiener ziet ze hoe haar broer Polynice verzeild raakt in de criminaliteit. En als de politie een dobbelspel op straat opbreekt, wordt haar andere broer Étéocle doodgeschoten als die probeert de onrechtvaardige arrestatie van Polynice te voorkomen. Polynice wordt in hechtenis genomen, en hem hangt deportatie boven het hoofd wegens het aanvallen van een agent.

Antigone (prachtig gespeeld door debutant Nahéma Ricci) denkt dat ze Polynice kan redden met een bizar plan om zichzelf op te offeren. Maar de politie speelt het spel niet mee, en Antigone en haar familie komen erachter dat voor immigranten gerechtigheid heel eigen spelregels heeft.

Antigone heeft diverse prijzen gewonnen. Deze Canadese film is Frans gesproken en Engels ondertiteld.

Met in achtneming van de geldende corona-maatregelen kunt u via MIMIK op de gebruikelijke wijze kaartjes kopen voor de film.

Zie voor het vervolgprogramma https://www.amnestydeventer.nl