Kruispunt van start gegaan

In een bevlogen bijeenkomst is maandag 7 maart het Kruispunt Diaconaal Deventer van start gegaan. Vrijwel alle kerken en christelijke organisaties uit Deventer en omstreken zetten die avond hun handtekening onder het nieuwe diaconale samenwerkingsverband.

Presentator Leo Fijen nam de aanwezigen mee in zijn visie op barmhartigheid en hoe kerken daarin een maatschappelijke rol hebben te vervullen. Daarnaast maakte de Deventer strafrechtadvocaat Jan Vlug de aanwezigen duidelijk hoe kerken en diaconale organisaties een taak hebben ten opzichte van de onzichtbare ellende waarin mensen kunnen verkeren. Hij wees erop dat de maatschappij zijn oordeel steeds sneller klaarheeft, waardoor mensen ontdaan worden van hun menselijke waardigheid.

Ook presenteerden de drie diaconale organisaties van Deventer hun activiteiten: Stichting Present, House of Hope en het Meester Geertshuis. Deze organisaties maken ook deel uit van Kruispunt.

Nadat vertegenwoordigers van de betrokken kerken, geloofsgemeenschappen en organisaties hun handtekening hadden gezet, vormden zij een schakel door elkaar kruislings de hand te reiken.

Kruispunt Diaconaal Deventer wil kerken, geloofsgemeenschappen en maatschappelijke organisaties verbinden in hun inzet voor de hulpbehoevende mensen. Het wil een schakel zijn tussen kerken, geloofsgemeenschappen en maatschappelijke organisaties. Tevens is Kruispunt gesprekspartner voor de lokale overheid.