Meet & Eat @2017

Momenteel is er geen sprake meer van een noodopvanglocatie in of nabij Deventer. In overleg met Vluchtelingenwerk Oost Nederland en COA en hebben we besloten wel door te gaan met Meet & Eat. Ook voor vluchtelingen die nog maar net in Deventer, alsook ‘reguliere’ bewoners van het AZC, is het namelijk zo waardevol om plaatsgenoten te leren kennen. Dat vergroot hun netwerk, helpt hen in het leren kennen van de cultuur, gastvrijheid en de taal. 

 Aanmelden voor Meet & Eat op vrijdag 21 april kan vanaf nu. Let op: doe het uiterlijk vrijdag 7 april. Je kunt bij je aanmelding aangeven voor hoeveel gasten er plaats is aan tafel, daar zullen we bij het ‘matchen’ rekening mee houden.

De match-locaties op 21 april:
– Deventer: bij het kantoor van Stichting Present aan de Lange Zandstraat. Daarnaast is zelfregiecentrum de Zandloper. Daar komen gasten en gastgezinnen en worden ze aan elkaar gekoppeld;

Rond 17.00 uur haal je je (vluchteling)gasten op en ga je samen naar je huis. Je deelt de maaltijd en ontmoet elkaar. Soms met een wandeling, een spel, of nadere kennismaking. Rond 21.00 uur breng je je gasten weer terug.

Is dit een manier waarop je graag Present wilt en kunt zijn voor vluchtelingen in of dichtbij je eigen woonplaats? Dan zien we je aanmelding graag tegemoet! 

Namens de werkgroep Meet & Eat
Stichting Present Deventer

Meet & Eat: Gastgezin voor een avond