Op het AZC in Schalkhaar verblijven meestal zo’n 500 vluchtelingen. Momenteel zijn dat er zelfs meer, waarvan er ongeveer 160 mannelijke vluchtelingen zich in de PrePOL (Pre Proces Opvang Locatie) fase bevinden. Deze mannen willen we een moment bieden om even uit de massaliteit van de opvang te komen en in een huiselijke sfeer plaatsgenoten te ontmoeten. Daarom organiseren we op 15 januari voor de tweede keer een Meet & Eat event. De eerste keer was op vrijdag 27 november. De belangstelling hiervoor was groot en de verhalen waren mooi.

Er ontstonden bijzondere ontmoetingen. Vanwege de positieve respons, zowel vanuit de gastgezinnen, als de gasten en het COA, gaan we hier in 2016 graag een vervolg aan geven. Wil je je ook inzetten om enkele vluchtelingen een gezellige en waardevolle avond te bezorgen? Meld je dan aan voor het Meet & Eat event op vrijdag 15 januari aanstaande en nodig twee vluchtelingen uit als gast bij jou aan je eettafel.

In het kort:

  • u nodigt twee vluchtelingen uit in een gezin/groep van minimaal 2 volwassenen;
  • op vrijdagavond 15 januari november tussen 17.00 en 17.30 haalt u uw gasten bij het AZC
  • in Schalkhaar op voor een maaltijd bij u thuis. Deze avond geeft u de gelegenheid om met
  • elkaar kennis te maken, samen de maaltijd te gebruiken, ervaringen uit te wisselen enzovoorts.
  • u zorgt zelf voor (auto)vervoer;
  • u zorgt ervoor dat uw gasten om uiterlijk 21.30 uur weer terug zijn.
  • Aanmelden gaat via de site van Stichting Present Deventer: stichtingpresent.nl/deventer/gastgezin
  • Geef u zo snel mogelijk op, maar uiterlijk dinsdag 12 januari aanstaande.

Via het COA hebben vluchtelingen zich opgegeven voor dit event. Hoeveel het er zijn weten we pas vlak van te voren, omdat ze soms ineens (moeten) vertrekken naar een aanmeldcentrum elders in Nederland. Het is daarom mogelijk dat er uiteindelijk minder vluchtelingen zijn. Het zou dus kunnen dat er geen gasten voor u beschikbaar zijn. We doen ons uiterste best om u daar zo snel mogelijk over te informeren.

Vragen? Neem contact met ons op, via gastgezin@presentdeventer.nl  of per telefoon (06) 28020077.

Met vriendelijke groet, Stichting Present Deventer