Nieuws van de cantorij: Maarten Romkes is onze nieuwe cantor!

Met plezier vertellen wij dat we dit nieuwe seizoen weer kunnen gaan zingen met een nieuwe cantor! Na het vertrek van Bert Korvemaker (mei 2016) hebben we een jaar geworsteld met verschillende dirigenten, die ons tijdelijk op gang wilden houden (dank aan Roel Smit) of die het een te zware belasting vonden of met wie het gewoon niet goed klikte.

Dit seizoen konden we een paar avonden proefdraaien met Maarten Romkes en na evaluatie en bespreking in de kerkenraad is de uitkomst dat Maarten onze nieuwe cantor kan en wil worden. Hij zal met ons werken aan onze doelstellig: de gemeentezang ondersteunen en daarbij putten uit het rijke repertoire van mooie (kerk-)muziek. Maar allereerst ons als amateurs zo goed mogelijk laten zingen. Dat alles is Maarten goed toe te vertrouwen. Hij is zelf professioneel klassiek zanger, maar dirigeert ook andere minder pretentieuze koren. Kortom: een enthousiasmerende, jonge begeleider die van vele markten (en soorten muziek) thuis is.

De cantorij kan wel versterking gebruiken en met de nieuwe cantor is dat een mooi moment. Daarom kondigen we nu al ons plan aan om op 24 december, de vierde adventszondag, in de ochtenddienst een laagdrempelig repertoire van Christmas Carols te gaan zingen waarbij we nieuwe belangstellenden van harte uitnodigen mee te doen. Die belangstellenden kunnen ook twee repetities geheel vrijblijvend bijwonen op vrijdag 15 en 22 december om ‘in te zingen’ en alvast de carols te oefenen.

Dus voor iedereen die aarzelend is over eigen zangcapaciteit, maar zingen eigenlijk wel leuk vindt: kom op 15 en/of  22 december naar de open repetities van 19.30 tot 21.00 uur in de kerk en zing met ons mee op 24 december. Van harte welkom!

Namens de cantorij: Sietske Drent, Rienco Groenewold, Bauke de Vries en Herma Oostenbrink