Oecumenische Kermisdienst Wesepe

Rondje Wesepe, die twee woorden beschrijven het thema van de oecumenische Kermisdienst die ook dit jaar weer tijdens de Zomerfeesten in Wesepe wordt georganiseerd. De rondweg om Wesepe fungeerde als inspiratiebron. Je kunt verschillend naar zo’n rondweg kijken. Zijn we als dorp nu sterker verbonden met de wereld om ons heen en horen we er nu echt bij, of rijden nu juist veel meer mensen om Wesepe heen en is het dorp stiller geworden ? Wat heeft de rondweg ons eigenlijk gebracht ?  

Het thema van de oecumenische dienst dit jaar gaat feitelijk over ‘er bij horen’.

En, wat voor een dorp geldt, geldt ook voor zijn bewoners. Hoort iemand er bij, of loop je om iemand heen ? Wat maakt dat je er bij wilt horen en wanneer hoor je er dan bij ? Tijdens de dienst wordt op deze vragen in gegaan. En, gek als we zijn met ons dorp, zingen we het Weseper volkslied maar we stellen ons ook de vraag wanneer ben je een Wesepenaar ?  ‘wil  de echte Wesepenaar nu opstaan’

De Oecumenische dienst wordt gehouden op zondag 13 augustus in de feesttent aan de Ds. Kreikenlaan in Wesepe. Voorgangers zijn Godelieve Pieper en Reinier Gosker, om 11 uur wordt gestart.