Of ik me even wil voorstellen….

Misschien kun je je vast voorstellen in Kerkklanken’, zei Walter Meijles tegen me toen we laatst met z’n drieën, Trijnie Plattje, Walter en ik, bij elkaar zaten om nader kennis te maken. Het was een gezellig en informatief gesprek, die 13e april in het centrum van Deventer. We hebben lekker geluncht en de nodige informatie uitgewisseld. Binnenkort hebben we weer afgesproken…Maar wat vertel je aan mensen in een plaats, die je nog niet helemaal (of liever gezegd, helemaal niet!) kent? Voor de mensen die me nog niet gegoogled hebben: mijn naam is Marga Snoeij, 57 jaar, getrouwd met Jan, we hebben een dochter, Lianne en een zoon, Ruben, die samen met hun partners een eigen stek gevonden hebben. Onze lieve kleindochter Philine is net één jaar geworden.

Ik woon in Ugchelen bij Apeldoorn. Ik houd van fietsen op mijn racefiets, leren tassen maken en zingen. Ik spreek af en toe een boek of iets anders in als stemacteur. Als jeugdwerkadviseur, kerkelijk (jeugd)werker en ouderenpastor heb ik sinds het jaar 2000 in Apeldoorn, Barneveld en Winterswijk gewerkt. En ergens tussendoor een jaartje bij Stichting Present Nederland, hier in Deventer en omstreken ook wel bekend. En nu dus in Colmschate-Schalkhaar!

En daar verheug ik me op!! ik verheug me op het kennismaken en samenwerken met jong en oud(er), collega’s, alle mensen die samen de veelkleurige Protestantse Gemeente Colmschate – Schalkhaar vormen. Een aantal van u zag ik al op de gemeenteavond van 19 mei. Na mijn vakantie in juni, begin ik officieel op 1 juli. Ik krijg een nieuwe werkplek, jullie / u een nieuwe kerkelijk werker. Ieder van ons heeft zijn / haar eigen gewoonten, achtergrond, cultuur, levensverhaal, verlangens en idealen. En het mooie is: met al onze verschillen, delen wij hetzelfde oude, vertrouwde verhaal! Hoe we ons geloofsverhaal beleven, vertellen, zingen, doen en laten, daarin komen we elkaar tegen, zullen we elkaar leren kennen, van elkaar leren en elkaar respecteren in de persoonlijke ontmoeting.

Ik hoop dat wij samen, vanuit dat kleurrijke palet, met elkaar een prachtig schilderij mogen maken de komende tijd.

Tot gauw,

Marga Snoeij