Voor vrijdag 29 mei staat er weer een Open Tafel in de agenda. Maar helaas kan deze niet doorgaan. Nu hebben Els en ik bedacht het op een andere manier te
doen. Hieronder staat een recept voor macaroni. Als iedereen dit nu kookt op 29 mei, kunnen we zo apart, maar toch samen (hetzelfde) eten.
Het recept is voor twee personen, maar misschien kun je wat extra koken en ook een pannetje naar bijv. je buren, vrienden of familie brengen.
Wie doet er mee? Natuurlijk willen we graag horen als je mee hebt gedaan of misschien kan je een foto sturen, hoe jij het presenteerde. Wij zijn erg benieuwd hoe het
smaakte. Laat het ons weten.
Veel kook­ en eetplezier.
Groeten,
Els en Anneke
jmadejong@gmail.com

Macaroni met kip, prei en roomkaas.
Recept
Ingrediënten:
150 gram kipfilet of kipdijfilet in stukjes
Anderhalf eetlepel olie
1 teen knoflook (fijngesnipperd of geperst)
½ eetlepel kerriepoeder
250 tot 300 gram prei (in ringen)
Ongeveer 150 gram macaroni
Ongeveer 125 gram champignons
50 tot 75 gram kruidenroomkaas
¼ kippenbouillontablet

Bereiding
* Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op het pak.
Houd bij het afgieten een kopje kookvocht achter.
* Snij de kip in stukjes.
* Schep ze om met de olie, knoflook, kerriepoeder en wat
zout en peper.
* Verhit een wok of braadpan op hoog vuur, zet het vuur
wat lager, en bak de kip ongeveer 4 minuten.
* Voeg eventueel nog wat olie toe en roerbak de prei en
champignons mee voor 5 minuten.
* Voeg de roomkaas, het kopje kookvocht en het
bouillontablet toe.
Schep de uitgelekte macaroni erbij en warm het nog
even goed door.
Eet smakelijk
Tip: serveer er een frisse salade bij.