OverLeven

Expositie van fotoportretten van Joodse overlevenden van de Tweede Wereldoorlog, van 28 juni tot 15 augustus in het Etty Hillesum Centrum in Deventer.
OverLeven
Het is 2015, dit jaar herdenken wij dat Nederland 70 jaar geleden werd bevrijd. Marijke Talen heeft, nu het nog niet te laat is, Joodse overlevenden geportretteerd en hun verhalen vastgelegd. Onder hen mensen die nog nooit eerder hun verhaal hadden verteld. Zij wilde de verhalen van deze mensen vastleggen voor de jongere generatie zodat de herinnering aan de vervolging levend blijft, omdat zoiets nooit meer mag gebeuren!

Daarom maakte zij het boek OverLeven, met gevoelige foto’s van Marijke en aangrijpende, onopgesmukte verhalen opgetekend door studenten journalistiek van de Hogeschool Windesheim in Zwolle onder eindredactie van (gepensioneerd) journalist en chef redactie van de Twentsche Courant Tubantia Albert Holterman.
De expositie  van de portretten  is van 28 juni t/m 15 augustus te bezichtigen in het Etty Hillesum Centrum aan de Roggestraat 3, Deventer. Openingstijden: dinsdag tot en met zondag van 13.00 tot 16.00 uur. Toegangsprijs: €  3,– per bezoeker. Kinderen onder de 12 jaar gratis. Het boek is verkrijgbaar in het centrum. Meer informatie vindt u op www.uitgeverijmaan.nl. Meer informatie over de foto-expositie: www.fotografiemarijketalen.nl.

Félice PolakEén van de geportretteerden is Félice Polak, het meisje in het witte jurkje midden op de groepsfoto die in de oorlog is genomen bij het Joodse schooltje waar nu het Etty Hillesum Centrum is gevestigd. Zij is de enige van de hele groep kinderen die de oorlog heeft overleefd.