PROMO: protestanten en Moslims

Vóór dit oer-Hollandse huis in de pastorie kwam de PROMO-groep van PROtestantse vrouwen en MOslima eind juni weer bij elkaar. Elisabeth, Saliha, Carla, Sultan, Jannette, Sengül, Anne, Sureyya, Hennie, Mehtap, Trijnie, Murvet en Herma. Ik heb ze allemaal genoemd en het is duidelijk wie de moslima zijn. Maar weet u dat elke naam een bijzondere betekenis heeft? Sengül bijv. is ‘blije roos’.

De dames zijn 28 juni de vastenmaand ingegaan – dat houdt in niet eten en óók níet drinken zolang de zon boven de horizon staat. Omdat de Deventerse moskee nu ook een vrouwelijke voorganger heeft, een imame, wordt de dag begonnen met het lezen van de Koran; de imame leest voor, de vrouwen lezen mee. 28 juli wordt de maand afgesloten met het Ramadanfeest!

De volgende bijeenkomst is op 21 augustus, dan in de moskee. Dat doen we om-en-om. We organiseren dan ons bezoek aan de Heilig Land Stichting bij Nijmegen, eerder bekend als Bijbels Openlucht Museum. Omdat nu groots aandacht besteed wordt aan cultuur en religie van dríe godsdiensten is de naam Museumpark Oriëntalis geworden.

 Grts, Jannette