Punten uit de vergadering van de diaconie op 10 april

Lekker op vakantie? Vergeet het maar! Zomerpakkettenactie
In 2018 organiseren wij als Diaconie samen met Stichting Present Deventer voor het eerst een zomerpakkettenactie. In 2016 hebben wij als kerk met groot succes meegedaan met de Sinterklaas actie voor het AZC in Schalkhaar. Nu willen wij deze zomer graag extra aandacht geven aan (eenouder) gezinnen met jonge kinderen, die het niet breed hebben en voor wie de zomer niet zo’n leuke periode is. Bedoeld om de zomer nèt een beetje zonniger te maken. Sinterklaas, maar dan in de zomer.
Hoe werkt het? Je stelt met je gezin, of met een groep, of alleen een zomerpakket samen.
Denk aan bonnen voor ijsjes, het zwembad, de bioscoop, zomerspeelgoed, leuke tijdschriften etc. Totale waarde tussen de € 25,- en € 50,-. Maar je kunt misschien nog wel meer met een pakket doen door creatief te zijn en een bedrijf of winkel te vragen je te sponsoren. Zo hoeft het niet veel geld te kosten.
Aanmelden om een zomerpakket te maken
Als je mee wilt doen met deze zomerpakketten actie kun je je voor 28 mei aanmelden bij Stichting Present Deventer (https://stichtingpresent.nl/deventer/samenstellen-zomerpakket/), of bij
Arjan Kleinjan (a2kleinjan@ziggo.nl) of Jannie Diekerhof (jhdiekerhof@hotmail.com).
Contacten met de Jeugdraad.
De diaconie en de jeugdraad hebben overleg gehad. De jeugdraad doet mee met de zomerpakkettenactie. Verder zijn we van plan volgend jaar weer een zomerkamp in het Oostrik te organiseren samen met de Mall. Deelnemers zijn kinderen uit het Oostrik en de PGCS.

Kledinginzameling voor Dorcas
Op zaterdag 26 mei houden we samen met de diaconie van de Protestantse Gemeente Deventer en de Alevitische Vereniging Haci Bektas Veli de jaarlijkse kledinginzameling voor Dorcas. De organisatie die actief is in Oost-Europa, het Midden-Oosten en Afrika.
U kunt de kleding (schoon en heel) in gesloten plastic zakken aanleveren bij de Ichtuskerk tussen 14.30 en 16.30 uur. Meer inlichtingen bij Aagje Papineau Salm (a.papineausalm@kpnmail.nl )