Samen eten voor het goede doel!

Sponsordiner op zondag 29 september

Velen onder ons kennen de vluchtelingen die al enkele maanden bij ons in de kerk komen. Zij wachten nog altijd op de vervolgprocedure voor hun asielaanvraag. Twee van hen, Sara en Bahram, kregen onlangs van de Universiteit Utrecht het aanbod om een soort introductie-cursus te volgen. De cursus sluit aan bij de opleidingen die zij in het verleden in Iran hebben gehad. De cursus wordt hen gratis aangeboden, maar voor de vervoerskosten moeten zij zelf zorgen. Van het AZC hebben zij toestemming de cursus te volgen en Vluchtelingenwerk Nederland is bereid 2/3 van de kosten te dragen. Het overige deel zullen zij zelf moeten opbrengen. Inkomsten hebben ze niet, in elk geval niet genoeg om de treinkosten te betalen. Het gaat om een bedrag van zo’n € 500,00.

Sara en Bahram kwamen ermee naar de werkgroep van onze kerk die hen begeleidt. Nu hebben we bedacht dat het mooi zou zijn als zij in de kerk een maaltijd bereiden voor een bedrag waarmee zij een deel van de vervoerskosten bijeen kunnen krijgen.

Voor wie nieuwsgierig is naar de Iraanse keuken* bieden zij een driegangendiner voor € 25,00 pp. Zij maken de maaltijd op zondag 29 september en serveren die vanaf 18.00 uur in de Ichthuskerk. Als jij en u er zin in hebben dan kun je je opgeven bij Henk Gieteling: hgieteling@gmail.com. Er kunnen maximaal 30 mensen meedoen. Als je je aanmeldt, kun je erbij aangeven of er rekening moet worden gehouden met allergieën en/of voorkeur voor vegetarisch eten. De inschrijving voor het diner sluit op dinsdag 24 september.

De kosten voor het sponsordiner kun je bij voorkeur overmaken naar het bankrekeningnummer van de ZWO: NL 41 INGB 0005 6878 47 tnv ZWO PGCS, ovv “sponsordiner”. Je bijdrage is dan aftrekbaar.  Je kunt je bijdrage ook meenemen naar het diner.

Verder zijn Sara en Bahram bereid voor gemeenteleden klusjes in en om het huis te doen voor € 15,00 per uur. U kunt hen daarvoor persoonlijk benaderen. Sara is te bereiken op 06 – 17 57 35 31 en Bahram op 06 – 22 70 94 26. We hopen dat op deze manier zij voldoende middelen bijeen krijgen om zich zo goed mogelijk voor te bereiden op een leven in Nederland.

Namens de werkgroep,
Jos van der Sterre

 

*Om een indruk te krijgen van de Iraanse keuken hebben Sara en Bahram het volgende geschreven: De Iraanse keuken wordt vanuit de geschiedenis beïnvloed door Kaukasische-, Turkse-, Griekse-, Centraal-Aziatische- en Russische keuken. Typisch Iraans is de combinatie van rijst met vlees, groenten en noten. Er wordt vaak fruit gebruikt in de schotels, zoals pruimen, abrikozen, granaatappels, kweeperen enz. Favoriete Iraanse smaken zijn saffraan, gedroogde limoen en andere zuren, kurkuma, kaneel en peterselie. Daarmee is overigens niet gezegd dat dit allemaal in de schotel van 29 september komt.