Seniorendag Flora: 30 augustus

Ontvangst

Op 30 augustus worden de senioren ontvangen in een grote tent (160 m2) met terras, midden op het plein van het winkelcentrum. Daar worden de mensen ontvangen door vrijwilligers die zorgen voor een kopje koffie of thee met wat lekkers. In de tent worden gezorgd voor divers vermaak, van optredens (Hanzezangers, Solis Mio) tot leuke spelletjes. Senioren mogen zelf naar het winkelcentrum komen, maar men kan zich (via de deelnemende instellingen & instanties) aanmelden om opgehaald te worden. Verspreid over het winkelcentrum zijn tal van leuke dingen te doen of te zien:

Oude ambachten

Een 10-tal oude ambachten zijn ingehuurd, zij demonstreren hun kunsten vanuit marktkramen.  Geboekt zijn: Een stoelen matter, glas blazer, houtdraaier, tin gieter, silhouet knipper, stro vlechter,

Beeldhouwer, wol spinster, manden vlechter en een kant klosser.

Proeverij I.s.m. met enkele winkeliers op de Flora kunnen er een aantal dingen worden geproefd. Het idee is om rondom de grote tent een aantal plaatsen te creëren  waar enkele hapjes/ drankjes  opgehaald kunnen worden. De definitieve invulling hiervan is nog niet rond, maar wordt op redelijk korte termijn afgestemd met de winkeliers.

Workshops Ook komen er een aantal workshops en demonstraties. We hebben het o.a. gehad over sieraden maken, schilderen, fitness, sport, kleine modeshow, omgaan met smartphone, uiterlijke verzorging, jeu des boules, informatiestands en meer. Een aantal personen/ winkels hebben hier al toezeggingen gedaan, maar moet nog even verder uitgekristalliseerd worden.

 

Oud Hollandsche Spelen I.s.m. de Kuip (Duke) komen er een aantal leuke en ouderwetse spelletjes op de Flora. Ouderen, maar evengoed kinderen, kunnen zich hiermee vermaken.