Sinterklaas op AZC

Het Sinterklaasfeest op het AZC, waar wij als PGCS een enthousiaste bijdrage aan hebben geleverd in de vorm van heel veel cadeautjes, was een groot succes. Hieronder een kort verslag van Nicole Brinker die op deze avond aanwezig was:

Om 19.00 uur begon een theatergroep met een optreden van Sinterklaas en twee (witte) pieten. De 80 kinderen die op het Asielzoekerscentrum verblijven zaten op de allerkleinsten en de pubers na allemaal vooraan vol belangstelling te luisteren naar de voorstelling.

Ouders en andere aanwezigen zaten op stoelen daarachter. Het was een prettige sfeer en de kinderen bleven heel rustig. Zelfs toen het afgelopen was en aangekondigd werd dat er kadootjes aankwamen, bleven de kinderen netjes wachten tot hun naam werd genoemd.

Een voor een namen de kinderen hun kadootje in ontvangst en gingen weer netjes op de grond zitten. Toen alle kinderen aan bod waren geweest, mochten ze allemaal tegelijk de kadootjes uitpakken.

Toen ontstond er nog een lichte paniek want er bleken toch nog twee kinderen tussen te zitten die niets ontvangen hadden. Gelukkig was hierop geanticipeerd en was het probleem snel opgelost. Sinterklaas had nl. nog wat reservekadootjes ingeslagen!

Daarna werd het een lekkere chaos van kinderen die met de handen vol kadootjes ook nog een plastic beker gevuld met strooigoed en een beker chocolademelk wilden scoren. Ook moest er nog een mandarijn bij gepropt worden!

Al met al een hartverwarmende actie van Stichting Present die door onze kerk omarmd was.

Allen dank voor jullie enthousiaste en warme ondersteuning!

Rien Prinsen