Stichting Present en de Sint

De pepernoten liggen weer in de winkel, de discussies over Zwarte Piet zijn weer in volle gang. Tijd om het over Sinterklaas te hebben, ook in de kerk. Er zijn namelijk gezinnen waar Sinterklaas niet langs komt. Om de simpele reden dat het geld er niet is om voor 5 december een zak met cadeautjes te vullen. Daarom heeft Stichting Present zich opgeworpen om voor deze gezinnen wel een zak met presentjes te verzorgen zodat ook bij hen 5 december een feestje wordt. En proberen ook om de Sint daadwerkelijk zo ver te krijgen dat hij de cadeautjes persoonlijk gaat afleveren!

Stichting Present heeft verschillende instanties en organisaties gevraagd om zorg te dragen voor de cadeautjes. Zo ook aan de PGCS. Als diaconie hebben we enthousiast gereageerd en hebben ons voor drie zakken ingeschreven. Nu zoeken we uw hulp.

Hoe werkt het? Stichting Present levert gezinsbeschrijvingen aan, zodat duidelijk is voor wie de cadeaux gekocht moeten worden. Gedacht wordt aan het zak met kadootjes ter waarde van in totaal ca. EUR 40,00. Dat hoeft u uiteraard niet alleen te regelen/betalen. Dat kunt u samen met uw buurman of buurvrouw, vriend of vriendin of de hele straat doen. Of u kunt komende zondag uw buurman of buurvrouw in de kerk vragen om samen een zak met presentjes te regelen. Vervolgens koopt u de cadeautjes, en levert deze met zak en al in bij de diaconie. Die regelt verder dat het bij Stichting Present en dus bij de gezinnen aankomt. Het is wel de bedoeling dat het nieuwe geschenken zijn, en geen tweedehands spullen. Niet omdat tweedehands niet goed genoeg is, maar vooral omdat deze gezinnen en kinderen het altijd al moeten hebben van tweedehands spullen.

Helpt u mee om als PGSC drie zakken met Sinterklaascadeautjes gevuld te krijgen? U kunt zich melden bij rien.prinsen@gmail.com als alleen of samen met anderen mee wilt doen aan de actie. Ook als u vragen heeft, mail gerust!

Met feestelijke groet,
Rien Prinsen