Stichting Present en Sint

In Deventer zijn gezinnen die vanwege financiële problemen geen Sinterklaasfeest kunnen vieren. Dat is onacceptabel. Daarom heeft Stichting Present actie Sint in het leven geroepen en allerlei instanties en kerken gevraagd om in totaal 20 gevulde Sinterklaaszakken bij hen aan te leveren. Zij zorgen er dan voor dat een echte Sint en Piet deze zakken bij de gezinnen brengen.
Als PGCS doen wij ook mee. En hoe!!! Na een oproep in de nieuwsbrief en vanaf de kansel zijn er vanuit de PGCS zoveel aanmeldingen gekomen, dat alle plannen van Stichting Present zijn veranderd. Er waren namelijk zoveel aanmeldingen dat we als PGCS in staat waren om alle kinderen in het AZC (80!!) een geweldig Sinterklaasfeest te bezorgen. Een toneelgroep verzorgt op 2 december eerst een optreden over Sinterklaas, en na dit optreden krijgen alle 80 kinderen hun eigen pakjes om uit te pakken. Het wordt een Sinterklaasfeest om nooit te vergeten. Geweldig om als PGCS met z’n allen, van jong tot oud, zo’n bijdrage te kunnen leveren. HARTELIJK DANK!!

Voor degene die nu denken dat de andere gezinnen in Deventer hierdoor buiten de boot vallen? Nee hoor, vanuit andere instanties en kerken zijn voldoende volle Sinterklaaszakken toegezegd om ook deze gezinnen een geweldig Sinterklaasfeest te geven.
O ja, en voor degene die nu denken: daar wil ik ook aan mee doen! Dat kan. Neem bij de kerkdienst van 30 november een zak snoepgoed mee: pepernoten, schuimpjes, taaitaai, speculaas, cacaopoeder voor warme chocolademelk, etc. Dan doen we die bij de cadeautjes in!

Vrolijke groet, Rien Prinsen