Stichting Present: Meet & Eat

Ook twee vluchtelingen aan jouw tafel?
Wanneer?           Vrijdag 8 april (Laan van Borgele) en vrijdag 15 april (AZC-Schalkhaar)
Afhalen gasten: tussen 17.00 en 17.30 uur
Terugbrengen:  
uiterlijk 21.30 uur

Op basis van onze eerdere (november 2015, januari 2016) – positieve! – ervaringen met Meet & Eat avonden, geven we daar dit voorjaar graag een vervolg aan.

Op het AZC in Schalkhaar verblijven meestal zo’n 500 vluchtelingen, waarvan er ongeveer 180 vluchtelingen in de PrePOL (Pre Proces-Opvang-Locatie) fase. Deze 180 vluchtelingen zijn allemaal mannen. Juist deze mannen willen we een moment bieden om even uit de massaliteit van de opvang te komen en in een huiselijke sfeer plaatsgenoten te ontmoeten. De Noodopvang Deventer (Laan van Borgele) heeft een gevarieerde samenstelling van bewoners. Naast alleenstaande mannen (circa 100) zijn er ook vrouwen en kinderen, velen leven in gezinsverband. De meeste vluchtelingen aan de Laan van Borgele komen uit Syrië.

De komende Meet & Eat avond voor de Noodopvang Deventer richt zich alleen op de alleenstaande mannen. Daarnaast zijn we aan het kijken naar een alternatieve manier om de (grote) gezinnen ook rondom de maaltijd te kunnen ontmoeten en laten kennismaken met de Nederlandse cultuur en gastvrijheid. Zodra daar meer over bekend is, communiceren we dat via de gebruikelijke wegen.

Opgeven kan via de website van St. Present: www.stichtingpresent.nl/deventer/gastgezin.
Vragen? Neem contact op, via gastgezin@presentdeventer.nl of per telefoon (06) 28020077.

We zien uit naar mooie en bijzondere ontmoetingen.