Uitnodiging Klimaatkloosterdag

Als kerk of parochie in de nabijheid van Klooster Nieuw Sion nodigen we je, en met jou je gemeenteleden of parochianen, van harte uit om de eerste Klimaatkloosterdag op Klooster Nieuw Sion bij te wonen! Deze vindt plaats op zaterdag 29 april, en wordt georganiseerd in samenwerking met Christian Climate Action en de Laudato Si’ Alliantie Nederland. Speciaal voor leden van kerken en parochies in de omgeving van Nieuw Sion is er de mogelijkheid met €25 korting aan deze dag deel te nemen.

Veel christenen maken zich zorgen om de schepping. We worden geconfronteerd met een klimaatcrisis die grote gevolgen heeft voor het leven op aarde. Het is dan moeilijk om de moed niet te verliezen en hoop te blijven houden. Op de Klimaatkloosterdag willen we samen op zoek gaan naar hoop vanuit de christelijke traditie.

Programma
Het klooster nodigt je uit om je te verwonderen over de schepping, om je in gebed tot God te keren, om te luisteren naar wat er in jezelf en de ander omgaat en naar wat God te zeggen heeft. Er zijn die dag verschillende mogelijkheden om je zorgen te delen en om nieuwe hoop en inspiratie op te doen. Laat je daarbij inspireren en bemoedigen vanuit verschillende invalshoeken. Aloude bijbelwoorden, de pauselijke encycliek Laudato Si’, de ecofeministische verkenning van Sally McFague, de rol van liturgie in de acties van Christian Climate Action en de natuur vormen een veelkleurige inspiratiebron voor deze dag.

Reserveren met korting
Meer informatie en aanmelden: https://www.nieuwsion.nl/events/klimaatkloosterdag/

LET OP: maak bij het reserveren gebruik van de kortingscode KLIMAAT23. Je betaalt dan €50 in plaats van de reguliere toegangsprijs van €75 voor deze dag

Hopelijk tot ziens op 29 april a.s.!

Team Gastvrijheid Klooster Nieuw Sion