Vakantie Ernst Sillem Hoeve

18-25 juli 2015 – Thema: Tour d ‘Hollande

Met onze vaste chauffeurs en aanhanger arriveerden we rond 15.30 uur en maakten we kennis met andere gasten en het thema van de week, waarin we verschillende etappes “fietsten”. We gingen naar de kerk in Den Dolder en ’s middags kregen we uitleg over de vele bomen die in het park staan. ’s Avonds een muzikaal optreden van vader pianist en dochter fluitiste.

Op maandag een boottocht in Alphen aan de Rijn met prachtig weer en na, altijd weer een heerlijk diner, een verhaal over de molen. We bezochten op dinsdag een theetuin in Eemnes en genoten van de omgeving terwijl anderen een workshop sieraden maakten van boomschors en kralen. Dameskoor Ameezing kwam op bezoek en met elkaar zongen we bekende liedjes.

Een tweede excursie bracht ons naar de Blauwe Kamer, een prachtig gebied langs de Neder-Rijn bij Rhenen. ’s Avonds een spel in het teken van de financiële actie t.b.v. een school in Vietnam. Donderdag stond in het teken van Heel Holland Bakt en werden de taarten geproefd en was de mokka-bitterkoekjestaart de winnaar! Een heerlijke barbecue stond voor ons klaar en ook werd er weer gequizt.

Een uitstapje naar de zandsculpturen in Garderen werd een succes, met thema’s uit grootmoeders tijd en 70-jaar bevrijding. De week werd afgesloten met een gezellige avond door gasten en staf en zo zat de week er weer op. We werden weer veilig thuis gebracht voor chauffeurs en kunnen terugkijken op een geslaagde week!

Gasten waren: Gerda Maalderink, Wiep Severs, Wieke de Olde, Jettie Vellinga, Ria Six Dijkstra, Gerrie Koldewee, Gre Aartsen en Anne Nap.