Vanuit de jeugdraad

De jeugdraad werkt er aan om het jeugdwerk binnen de PGCS goed tot ontplooiing te laten komen. De vrijwilligers in het jeugdwerk en de jeugd zijn degenen waar het bij ons primair om draait. Hebben jullie wensen, ideeën of klachten, laat het ons horen. De jeugdraad bestaat per 1 juli uit: Jan-Willem Cnossen (vz./jeugdouderling), Mark van Dijk (secr.), Aletta Terpstra (pennm.) en Theo von Bannisseht (jeugdouderling).

Overstapviering

Op 16 juni was er een overstapviering waarin Alicia, Fabian, Phaedra, Linda, Isa, Anouk, Franka, Fabienne, Jasmijn en Merel samen met ouder(s) de overstap waagden naar de jeugdkerk. Het was weer een bijzondere dienst waarin de overstappers zelf vele taken in de dienst vervulden. Op de foto’s is te zien hoe zij het stralende middelpunt waren in deze dienst, die wederom fantastisch muzikaal en vocaal werd begeleid door G-Key! Iedereen weer reuze bedankt voor de enthousiaste voorbereiding en uitvoering.

Overstapviering IMG_8643 Overstapviering IMG_8593 Overstapviering IMG_8570

Einde seizoen

Het was weer een mooi seizoen met veel activiteiten voor en door kinderen en jongeren. Prachtige jeugd- en kinderdiensten, drukbezochte jeugdkerk met creatieve , een Paaswake met weer echt vuur, een super kinderkerstmusical, knotsgekke spelletjes met Sirkelslag, dans van onze eigen Dance Crew, muziek en zang door de band G-key , super overstapviering, inspirerende catechese, een prima oppas, maar vooral enthousiaste deelnemers en bovenal onze vrijwilligers. Iedereen reuze bedankt voor weer een mooi seizoen! Natuurlijk willen wij er volgend seizoen weer een mooi seizoen van maken, hopelijk zien we weer veel kinderen en jongeren na de vakantie terug. Fijne vakantie gewenst!

Afscheid Jeugdjongerenwerker

Helaas bleek een eigen jeugdjongerenwerker niet langer meer te betalen voor onze kerk. Daarom heeft de Kerkenraad besloten per 1 juli de detacheringsovereenkomst van Gabriëlla Verburg te stoppen. Met z’n allen vinden we dit bijzonder jammer, zij was het zonnetje in huis en voor veel jongeren en vrijwilligers een steunpilaar! In de overstapviering van 16 juni jl. is zij voor de gemeente in het zonnetje gezet met een toespraak van jeugdouderling Jan-Willem Cnossen en bloemen, kadootjes vanuit de jeugd en predikanten. Hierbij is zij hartelijk bedankt voor wat ze allemaal voor PGCS en de jeugd in het bijzonder heeft gedaan de afgelopen jaren. De werkzaamheden die Gabriëlla deed, gaan we zo veel mogelijk verdelen. Insteek is dat alle bestaande activiteiten blijven doorgaan, of er ruimte voor nieuwe activiteiten is gaan we nog bekijken. Wie Gabriëlla nog wil bedanken kan bijv. terecht op facebook, voorlopig werkt ze nog voor YfC te Deventer.

Oppas coördinator

Verheugd kan ik meedelen dat met ingang van het nieuwe seizoen Joke Klein Woolthuis en Doriene Nauta per 1 juli het stokje overnemen van Judith Feijen en de oppas gaan coördineren. Joke en Doriene veel succes gewenst. Judith wil ik bij dezen, ook namens alle ouders en oppaskinderen, hartelijk danken voor haar inzet van de afgelopen periode.

Herhaalde oproep: leden oppasteam

Iedere zondag staat een aantal oppassers klaar om tijdens de kerkdienst op de allerkleinste kinderen in onze gemeente te passen. Dankzij hun inzet kunnen de ouders onbezorgd de kerkdienst bezoeken. Dit is allemaal mogelijk dankzij een enthousiast team van vrijwilligers.

Wegens het aanstaande vertrek van een aantal teamleden zoeken we dringend versterking. Om mee te draaien in de oppas is iedereen van 12 jaar en ouder die het leuk vindt om met kleine kinderen om te gaan van harte welkom. Ervaring met oppassen is niet noodzakelijk, wel gewenst. Een keer proefdraaien is natuurlijk ook mogelijk. Hoe meer oppasvrijwilligers er zijn, hoe minder vaak je aan de beurt bent. Enne…..ook mannen/ jongens zijn van harte welkom! Belangstellenden kunnen voor meer informatie of aanmelden contact opnemen met de oppascoördinatoren. Even langslopen bij de oppas op zondag mag natuurlijk ook!

Wij hopen snel positieve reacties te krijgen op deze oproep zodat de oppasdienst ook in de nabije toekomst kan blijven draaien.