Vrijwilligersavond PGCS 4j anuari 2019

Deze feestelijke avond is de jaarlijkse bedankavond voor iedereen die als vrijwilliger actief is in de PGCS. Vanaf 19.00 uur is er koffie en thee. De avond begint om 19.30 uur. Laat u zich verrassen over het programma en natuurlijk is er weer gelegenheid om elkaar te ontmoeten onder het genot van een hapje en drankje. Iedere vrijwilliger is van harte welkom!

Om 19.30 uur is er een informatieve inleiding over en door de stichting Present en met name over meet & eat.

Om ongeveer 20.15 uur volgt er een cabaretvoorstelling: De Doe­het­Zelver in Deventer. Cabaretier Ruurd Walinga speelt deze avond zijn voorstelling De Doe­het­zelver. De Doe­het­Zelver is een feestprogramma waarin klusjesman Douwe het familiebedrijf heeft verlaten om als zzp’er aan de slag te gaan. Douwe kan van alles maken. Dat gaat van plezier maken tot ruzie. Ook zorgen maken kan Douwe heel erg goed en hij zorgt er dan ook voor dat de hele zaal zich zorgen gaat maken. Enkele stoere bouwvakkersverhalen passeren de revue, maar ook enkele ontroerende liedjes.

Na de pauze/in de tweede helft krijgt het programma een opzienbarende wending en gaat de doorgeslagen timmerman op zoek naar de oprichter van zijn familiebedrijf. Uiteindelijk ontdekt hij waarom de beroemde zoon van de timmerman geen zoontje van de bakker was, maar uitgerekend van de timmerman. Het liedje ‘Je kan het niet alleen’ vormt de rode draad door het stuk. Het stuk legt bovendien heel grappig het evangelie uit. Douwe staat symbool voor de verloren zoon, die de kerk (familiebedrijf) de rug toekeert, maar jaren later toch weer terugkeert en zich dan gaat inzetten als vrijwilliger voor de kerk.