Wol en katoen voor vluchtelingen

De Noodopvang Deventer (Laan van Borgele) heeft een gevarieerde samenstelling van bewoners. Naast alleenstaande mannen (circa 100) zijn er ook vrouwen en kinderen, velen leven in gezinsverband. De meeste vluchtelingen aan de Laan van Borgele komen uit Syrië. Voor de alleenstaande mannen hebben we (vanuit St.Present) al een Meet&Eat avond georganiseerd, maar ook voor de vrouwen willen we (als PGCS) iets betekenen. Er blijkt een grote behoefte te zijn aan wol en katoen om te breien. Breinaalden zijn al aanwezig. Van zondag 15 mei t/m zondag 29 mei staat er een grote mand in de hal van de Ichtuskerk waarin iedereen bollen wol en/of katoen kan deponeren. Van een paar bollen wol/katoen van de Wibra of Zeeman kunnen de dames bijvoorbeeld al een trui breien.

Hebt u thuis nog mooie, maar niet te kleine bolletjes, wol of katoen dan zijn die natuurlijk ook welkom. Daarnaast is een eventuele financiële bijdrage mogelijk. U kunt de gift in de ‘kous” doen, die aan de mand hangt. Ook in Schalkhaar zal gezorgd worden voor een inzamelpunt.

Helpt u mee deze vrouwen een stukje tijdverdrijf te bezorgen?!

Voor vragen of opmerkingen kunt u terecht bij Janny Post (65 17 81), Dieke v.d.Honing (65 84 92) of Jannie Diekerhof (65 20 79).