ZWO – zendingsbussenprojecten 2017-2018

Op 4 en 11 juni hebben veel gemeenteleden hun voorkeur voor één van de drie projecten die gesteund kunnen worden uit de opbrengst van de zendingsbussen, kenbaar gemaakt.

De uitslag van de verkiezingen is als volgt: 1) met 33 stemmen: sterke vrouwen in Papoea, 2) met 29 stemmen: plattelandsdorpen vrij van kinderarbeid in India en 3) met 19 stemmen: voedsel in afgelegen bergdorpen in Nepal. Vanaf 2 juli 2017 gaat de opbrengst van de zendingsbussen dus naar het project in Papoea en vanaf 1 januari 2018 naar het project in India.

Een korte beschrijving van het project in Papoea: Overal in West Papoea zijn vrouwen actief betrokken bij de ontwikkeling van hun land en volk. Dat is hard nodig maar niet vanzelfsprekend in een maatschappij, waar vrouwen traditioneel voorbestemd zijn tot een leven binnenshuis. Veel van hen zijn nauwelijks opgeleid. Het vormingscentrum P3W leidt vrouwen op, zodat ze vol zelfvertrouwen kunnen bouwen aan de kerk en de samenleving. Een opleiding bij het P3W levert hen een brede basisvorming. Vrijwel alle vrouwen die cursussen van de P3W hebben gevolgd, vervullen een voortrekkersrol in het dorp waar ze vandaan komen. Ze hebben meer kennis gekregen over de wereld buiten hun dorp. Zij richten vrouwenverenigingen op, leiden alfabetiseringscursussen en geven betrouwbare informatie over ziekten zoals aids. Ze zijn ook in staat om vrouwen te helpen die lijden onder geweld in hun gezinnen.