Voor kinderen

Gevarieerd en levendig.
De PGCS is een gemeenschap met een groot aantal kinderen en jongeren. Een groot gedeelte onze gemeenschap is onder de 25 jaar. Daar zijn we trots op en dat willen we graag zo houden. We hebben daarom een gevarieerd en levendig aanbod aan activiteiten voor jeugd en hun ouders. Bij de activiteiten via dit menu vind je meer informatie over inhoud, moment en wie je kunt benaderen. Leven uit geloof doe je samen, van welke leeftijd je ook bent.

Geloof begint thuis
Een opgroeiend kind leert de wereld ontdekken door te doen, te kijken en te luisteren. Het eigen gezin is daarbij de belangrijkste plek. In gesprek met jou als ouder leren zij zichzelf en de wereld kennen. Dat geldt voor opvoeding in het algemeen, dat geldt evengoed voor opvoeden in geloof. Om je als ouder te ondersteunen bij opvoeden in geloof is er een gespreksgroep en zijn er laagdrempelige ontmoetingsmomenten.

Kind en jongere
Hoe ouder je kind wordt, hoe belangrijker de omgeving en leeftijdsgenoten worden. Leeftijdsgenoten tegenkomen die ook een relatie hebben met kerk en geloof is belangrijk. We hebben daarom een veelzijdig aanbod aan activiteiten: om te doen, om te ontmoeten, om te leren en om te vieren. Er zijn vele vrijwilligers actief bij diverse afwisselende activiteiten voor verschillende doelgroepen.

Jeugdraad
Het jeugdwerk binnen de PGCS valt onder de vleugels van de jeugdraad. Hierbij is de jeugdraad actief in het organiseren en ondersteunen van de diverse activiteiten van ons jeugdwerk. We zijn bezig met afstemming en continuïteit van het jeugdwerk en ondersteunen hierbij de diverse vrijwilligers binnen onze gemeente. We vertegenwoordigen het de jeugd en jeugdwerk binnen de gemeente en de kerkenraad. We onderhouden contacten, en werken waar mogelijk samen, met andere jeugdwerkers binnen andere kerken in de regio Deventer. 

Heb je vragen of ideeën over ons jeugdwerk, of een bepaalde activiteit, laat het ons horen.
Heb je interesse om mee te doen binnen ons jeugdwerk, maar weet je nog niet zo goed waarmee? Ook dan kun je bij ons terecht, wij hebben vast wel een idee!

Contact:jeugdraad@pgcs.nl

Avondsmaalscatechese


Basiscatechese


JeugdcollectantenKinderkerstmusical


Kinderdiensten


KindernevendienstOppas


Overstapdienst


Sirkelslag KIDS